במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל חוביזה. חוביזה או ח’וביזה הוא למעשה צמח בר וזמין לקטיף עצמי במקומות רבים ברחבי הארץ.
מרכיבים
- עלי חוביזה טריים
- שמן זית כתית מעולה
- רוטב סויה או מלח (במידה ויש רגישות לחיטה, יש לעשות שימוש ברוטב סויה ללא חיטה וללא גלוטן, בפרט אם יש צליאק)
- מיץ לימון טרי
- מים
איך מכינים
- טגנו בצל בשמן זית
- הוסיפו עלי חלמית (עדיפות לעלים קטנים ורכים) קצוצים או שלמים
- תבלו ברוטב סויה או מלח, שום, פלפל שחור לפי הטעם
- הוסיפו מיץ לימון בנדיבות לקבלת טעם חמצמץ ומעט מים
- בשלו מספר דקות, תוך כדי ערבוב
- תבשיל זה מומלץ לאכילה לצד תבשיל תבואות כדוגמת גריסים, כוסמת, קינואה, אורז מלא, פוניו ואחרים
מזון פונקציונלי בתבשיל חוביזה
- חוביזה מכילה נוגדי חמצון שמשחקים תפקיד חשוב בסטרס חמצוני
- היא מכילה גם סיבים מסיסים שתורמים לתחומי בריאות שונים כמו בריאות מערכת העיכול