תבשיל חוביזה

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל חוביזה. חוביזה או ח’וביזה הוא למעשה צמח בר וזמין לקטיף עצמי במקומות רבים ברחבי הארץ.

מרכיבים

  • עלי חוביזה טריים
  • שמן זית כתית מעולה
  • רוטב סויה או מלח (במידה ויש רגישות לחיטה, יש לעשות שימוש ברוטב סויה ללא חיטה וללא גלוטן, בפרט אם יש צליאק)
  • מיץ לימון טרי
  • מים

איך מכינים

  1. טגנו בצל בשמן זית
  2. הוסיפו עלי חלמית (עדיפות לעלים קטנים ורכים) קצוצים או שלמים
  3. תבלו ברוטב סויה או מלח, שום, פלפל שחור לפי הטעם
  4. הוסיפו מיץ לימון בנדיבות לקבלת טעם חמצמץ ומעט מים
  5. בשלו מספר דקות, תוך כדי ערבוב
  6. תבשיל זה מומלץ לאכילה לצד תבשיל תבואות כדוגמת גריסים, כוסמת, קינואה, אורז מלא, פוניו ואחרים

מזון פונקציונלי בתבשיל חוביזה

  • חוביזה מכילה נוגדי חמצון שמשחקים תפקיד חשוב בסטרס חמצוני
  • היא מכילה גם סיבים מסיסים שתורמים לתחומי בריאות שונים כמו בריאות מערכת העיכול
מתכוני תבשילים נוספים
שקשוקה טופו

במתכון זה נסביר איך להכין שקשוקה טופו טעימה ומהנה שיכולה להחליף שקשוקה ביצים. שקשוקה טופו אפשר לאכול עם קרקרים, טורטיות,

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים