מרק קייל, דלעת ופטריות

במתכון הזה נסביר איך להכין מרק קייל עם דלעת ופטריות. שילוב הצבעים של הקייל הירוק כהה, הדלעת הכתומה וגוון הפטריות במרק יוצר מראה יפה.

אנו ממליצים לבשל את הדלעת ולאכול אותה על קליפתה וכך ליהנות מיתרונות הסיבים התזונתיים המצויים בקליפתה. לאחר בישול קליפת הדלעת מתרככת ואין בעיה לאכול אותה. לפני הבישול מומלץ כמובן להקפיד לשטוף היטב את קליפת הדלעת במים ובסבון המיועד לשטיפת ירקות ופירות.

מרכיבים

  • 10 עלי קייל טוסקני חתוכים לרצועות ללא החלק המרכזי והקשה של הקייל, אותו צריך להסיר. הקייל הטוסקני הוא בצורת לשון ארוכה בצבע ירוק כהה
  • 1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
  • 200 גרם פטריות שיטאקי/שמפניון/שימג’י, חתוכות לפרוסות
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • רוטב סויה יפני אמיתי או מלח לפי הטעם. (במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח)
  • פלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים

  1. להעביר את כל המרכיבים לסיר, למעט קייל ושמן זית, לכסות במים עד 2-3 ס”מ מעל גובה המרכיבים
  2. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד התרככות כ – 30 דקות 
  3. בסיום הבישול, להסיר את הסיר מהאש ולהוסיף את רצועות הקייל ואת שמן הזית ולערבב
  4. לא לכסות את הסיר לאחר הוספת הקייל כדי לשמור על הצבע הירוק היפה של העלים

מזון פונקציונלי במרק

  • עלי קייל עשירים בויטמין C ובקרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • בנוסף לזה, קייל, מכיל גלוקוזינולאטים הפועלים כנוגדי סרטן
  • דלעת מכילה קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • פטריות מכילות פוליסכרידים שמועילים לתפקוד מערכת החיסון
  • שום מסייע לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, להפחתת גלוקוז, שומני דם וכולסטרול, ומכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
מתכוני מרקים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים