במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל טעים להפליא של שעועית ירוקה עם סלק אדום. התבשיל הזה דומה לתבשיל שעועית ירוקה ברוטב עגבניות המוכר, עם התוספת המעניינת של שורש סלק אדום.
מרכיבים
- חצי קילו שעועית ירוקה מכל סוג שהוא, רגילה, מנומרת, שטוחה ואחרות, חתוכה למקטעים
- 3-2 סלקים בגודל בינוני, חתוכים לרצועות
- 4 כפות גדושות או 2 חבילות (140 גרם לכל חבילה) רסק/רכז עגבניות 100% ללא תוספת סוכר
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 5-4 כפות רוטב סויה (במידה ויש רגישות לחיטה, יש לעשות שימוש ברוטב סויה ללא חיטה וללא גלוטן, בפרט אם יש צליאק)
- 5 כפות שמן זית
- 1/3 כפית אבקת כורכום
- קמצוץ פלפל שחור
- מים
הערה: אפשר לעשות שימוש גם בשעועית צהובה. אם אין שעועית ירוקה או צהובה טרייה זמינה, אפשר להשתמש בשעועית קפואה.
איך מכינים?
- מעבירים לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומכסים במים כ – 1 ס”מ מעל גובה פני המרכיבים
- מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל בסיר סגור על להבה נמוכה כחצי שעה
- מוסיפים את שמן הזית 1-2 דקות לפני סיום הבישול ומערבבים
מזון פונקציונלי בתבשיל
- עגבניות מכילות קרוטנואידים ובפרט ליקופן בריכוז גבוה מאוד. קרוטנואידים וליקופן פועלים כנוגדי חמצון
- בישול מזונות מכילי קרוטנואידים כגון עגבנייה, משפר את הספיגה של הקרוטנואידים