תבשיל שעועית ירוקה עם סלק אדום

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל טעים להפליא של שעועית ירוקה עם סלק אדום. התבשיל הזה דומה לתבשיל שעועית ירוקה ברוטב עגבניות המוכר, עם התוספת המעניינת של שורש סלק אדום.

מרכיבים

  • חצי קילו שעועית ירוקה מכל סוג שהוא, רגילה, מנומרת, שטוחה ואחרות, חתוכה למקטעים
  • 3-2 סלקים בגודל בינוני, חתוכים לרצועות
  • 4 כפות גדושות או 2 חבילות (140 גרם לכל חבילה) רסק/רכז עגבניות 100% ללא תוספת סוכר
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 5-4 כפות רוטב סויה (במידה ויש רגישות לחיטה, יש לעשות שימוש ברוטב סויה ללא חיטה וללא גלוטן, בפרט אם יש צליאק)
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/3 כפית אבקת כורכום
  • קמצוץ פלפל שחור
  • מים

הערה: אפשר לעשות שימוש גם בשעועית צהובה. אם אין שעועית ירוקה או צהובה טרייה זמינה, אפשר להשתמש בשעועית קפואה.

איך מכינים?

  1. מעבירים לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומכסים במים כ – 1 ס”מ מעל גובה פני המרכיבים
  2. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל בסיר סגור על להבה נמוכה כחצי שעה
  3. מוסיפים את שמן הזית 1-2 דקות לפני סיום הבישול ומערבבים

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • עגבניות מכילות קרוטנואידים ובפרט ליקופן בריכוז גבוה מאוד. קרוטנואידים וליקופן פועלים כנוגדי חמצון
  • בישול מזונות מכילי קרוטנואידים כגון עגבנייה, משפר את הספיגה של הקרוטנואידים
מתכוני תבשילים נוספים
תבשיל חוביזה

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל חוביזה. חוביזה או ח’וביזה הוא למעשה צמח בר וזמין לקטיף עצמי במקומות רבים ברחבי

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים