שייק מרענן של עלי גפן טריים וצעירים

במתכון הזה נסביר איך להכין שייק עלי גפן טריים וצעירים עם מרכיבים נוספים כגון בננות שמקנות מתיקות ומרקם נפלא לשייק.

הבחירה בעלי גפן צעירים, נובעת מהעדינות שלהם מבחינת טעם ומרקם, לעומת עלי גפן בוגרים. שימוש בשימורים של עלי גפן, לא מתאים למתכון הזה.

עלי גפן טריים וצעירים אפשר להשיג אם מישהו מהשכנים מגדל גפן לצורך נוי או למאכל ענבים ואז אפשר בנימוס לבקש אם אפשר לקטוף עלים צעירים.

רכיבי שייק עלי גפן

  • חופן עלי גפן צעירים מאוד ורכים
  • 2 בננות בשלות ומתוקות
  • 2 כוסות משקה סויה ללא תוספת סוכר
  • תמרים לפי הטעם האישי (אופציה, למי שהטעם לא מתוק דיו)

הערות

  • אם חופן עלי גפן, זה יותר מדי עבורכם, אפשר להפחית את הכמות על פי הטעם האישי
  • בקיץ אפשר לעשות שימוש בבננות קפואות

איך מכינים

להעביר את כל הרכיבים לבלנדר ולעבד לשייק.

מזון פונקציונלי בשייק

  • עלי גפן טריים עשירים מאוד במגוון נוגדי חמצון
  • בננות הן מקור מצוין לאשלגן, כך שיתאימו לספורטאים ולאלו עם לחץ דם גבוה
מתכוני שייקים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים