במתכון הזה נסביר איך להכין שייק עלי גפן טריים וצעירים עם מרכיבים נוספים כגון בננות שמקנות מתיקות ומרקם נפלא לשייק.
הבחירה בעלי גפן צעירים, נובעת מהעדינות שלהם מבחינת טעם ומרקם, לעומת עלי גפן בוגרים. שימוש בשימורים של עלי גפן, לא מתאים למתכון הזה.
עלי גפן טריים וצעירים אפשר להשיג אם מישהו מהשכנים מגדל גפן לצורך נוי או למאכל ענבים ואז אפשר בנימוס לבקש אם אפשר לקטוף עלים צעירים.
רכיבי שייק עלי גפן
- חופן עלי גפן צעירים מאוד ורכים
- 2 בננות בשלות ומתוקות
- 2 כוסות משקה סויה ללא תוספת סוכר
- תמרים לפי הטעם האישי (אופציה, למי שהטעם לא מתוק דיו)
הערות
- אם חופן עלי גפן, זה יותר מדי עבורכם, אפשר להפחית את הכמות על פי הטעם האישי
- בקיץ אפשר לעשות שימוש בבננות קפואות
איך מכינים
להעביר את כל הרכיבים לבלנדר ולעבד לשייק.
מזון פונקציונלי בשייק
- עלי גפן טריים עשירים מאוד במגוון נוגדי חמצון
- בננות הן מקור מצוין לאשלגן, כך שיתאימו לספורטאים ולאלו עם לחץ דם גבוה