גולדן מילק הוא משקה שבמקור מבוסס על חלב פרה עם כורכום ותבלינים נוספים. בגרסה שלנו, אנחנו עושים שימוש במשקה “חלב” צמחי, כך שהוא מתאים לטבעונים. משקה כורכום זה עשיר במרכיבים נוגדי דלקת ונוגדי חמצון שתורמים לבריאות.
במדריך מתכוני גולדן מילק זה, נציג מספר אפשרויות להכנת גולדן מילק בריא וטעים, עם שינויים בהרכב התבלינים והצמחים שבו. כל אפשרות תספק משקה כורכום לבחירה על פי הטעם והצורך האישי.
אופן ההכנה, זהה בכל אחת מהאפשרויות, כך שנתחיל בהצגת הרכב כל האפשרויות ובסוף נציג את אופן ההכנה המשותף לכולם.
יש הנוהגים להכין גולדן מילק על בסיס חלב פרה, עיזים או כבשים. אנחנו לעומת זאת, ממליצים על משקה צמחי המספק משקה כורכום טבעוני.
גולדן מילק על בסיס משקה דמוי חלב צמחי כגון סויה, שיבולת שועל, אורז או שקדים, מתאים לטבעונים ולכל מי שנמנע משתיית חלב מטעמים בריאותיים כגון אי סבילות ללקטוז.
במשקה גולדן מילק לא טבעוני, יש אפשרות להוסיף גהי (סמנה). במתכונים הטבעוניים שלנו, אנחנו מציינים שמן קוקוס כמרכיב אפשרי לבחירה.
משקה זה נקרא גולדן מילק (חלב זהוב או חלב מוזהב) כי הכורכום שבו צובע את החלב בצבע זהוב.
מרכיבים להכנת גולדן מילק קלאסי
- 1 ספל משקה צמחי ללא תוספת סוכר כגון סויה/שיבולת שועל/שקדים
- 1/4-1/3 כפית אבקת כורכום או כורכום טרי מגורד
- 1/2-1 כפית שמן קוקוס מכבישה קרה (אופציה מומלצת אך לא חובה)
מרכיבים להכנת גולדן מילק מחוזק
- 1 ספל משקה צמחי ללא תוספת סוכר כגון סויה/שיבולת שועל/שקדים
- 1/4-1/3 כפית אבקת כורכום או כורכום טרי מגורד
- 1/6-1/5 כפית אבקת פלפל שחור
- 1/2-1 כפית שמן קוקוס מכבישה קרה (אופציה מומלצת אך לא חובה)
מרכיבים להכנת גולדן מילק מורכב
- 1 ספל משקה צמחי ללא תוספת סוכר כגון סויה/שיבולת שועל/שקדים
- 1/4-1/3 כפית אבקת כורכום או כורכום טרי מגורד
- 1/4 כפית אבקת ג’ינג’ר יבש או ג’ינג’ר טרי מגורד
- 1/6-1/5 כפית אבקת קינמון
- 2-5 “תרמילי” הל (מומלץ להוציא את תוכן התרמילים ולכתוש קלות במכתש ועלי או ללחוץ עליהם בין 2 כפות)
- 1-2 “מסמרי” ציפורן (מומלץ לכתוש אותם קלות במכתש ועלי או ללחוץ עליהם בין 2 כפות)
- 1/2-1 כפית שמן קוקוס מכבישה קרה (אופציה מומלצת אך לא חובה)
הערות על המרכיבים
- הכמות הגבוהה של התבלינים תספק משקה עוצמתי יותר מבחינה בריאותית עם טעם עז יותר
- במידה וכמות התבלינים רבה מדי עבורכם מבחינת הטעם הסופי של הגולדן מילק, אפשר להפחית את הכמויות בהתאמה לטעם האישי ולקבלת טעם מעודן יותר
- אפשר גם לוותר על מרכיבים מסוימים אם אתם לא אוהבים את הטעם או הארומה שלהם. עם זאת, אם תוותרו על הכורכום במשקה זה כי אז הוא כבר לא יהיה גולדן מילק
- אפשר לשלב בין המתכונים במידת הצורך
איך מכינים
- מעבירים את כל המרכיבים לקלחת או סיר
- מבשלים על להבה בעוצמה נמוכה-בינונית
- מכבים את להבה ברגע שהנוזל רותח ומתחיל לעלות
- מניחים לעמוד בכלי סגור למשך 5-10 דקות לפני שתיית המשקה
הערות על אופן ההכנה
- למשקאות צמחיים כמו סויה, יש נטייה לגלוש בזמן הגעה לרתיחה. לכן יש צורך להשגיח על הבישול
- בישול על להבה נמוכה, יאפשר שליטה טובה יותר על הגלישה, אם כי הנוזל יגלוש גם בלהבה נמוכה ברגע שיגיע לרתיחה
המתקת משקה כורכום
- יש הנוהגים להוסיף סוכר לגולדן מילק, אבל אנחנו נמנעים מכך
- אם בכל זאת מעוניינים להוסיף המתקה, עדיף להוסיף דבש או סילאן, על פני סוכר
- את הסילאן ובפרט את הדבש מומלץ להוסיף לאחר שמשקה הכורכום הגיע לטמפרטורה פושרת
- אכילת תמר כגון מג’הול היא אפשרות המתקה עדיפה על פני הוספת סוכר או ממתיק אחר. אכילת התמר מספקת מתיקות תוך כדי לגימת משקה הכורכום
מזון פונקציונלי בגולדן מילק
- כורכום מכיל מגוון רכיבים כגון כורכומינואידים כגון כורכומין והוא פועל כנוגד דלקת, נוגד חמצון, נוגד סרטן ותומך בבריאות הכבד
- פלפל שחור ופיפרין המצוי בו מתאפיינים בפעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, נוגדת חיידקים, נוגדת סרטן, לרבות וויסות פעילות מערכת החיסון
- ג’ינג’ר פועל כנוגד דלקת ונוגד חמצון
- לקינמון יש פוטנציאל השפעה על הפחתת סוכר ובעל השפעה מיטיבה על מערכת החיסון
- הל תורם לבריאות מערכת העיכול
- ציפורן פועל כנוגד זיהום ותורם לבריאות מערכת העיכול