במתכון הזה נסביר איך להכין סלט רוקט (גרגיר) אקזוטי. השם גרגיר, ז’רז’יר או ג’רג’יר מתייחס בעיקר ל – 2 סוגי ירק עלים השייכים למשפחת המצליבים: גרגיר הנחלים ורוקט המכונה גם ארוגולה.
אם אתם אוהבים את הסלט הזה, אולי תאהבו גם סלט רשאד.
מרכיבים
- 1 צרור רוקט או ארוגולה קצוץ. אם עושים שימוש בבייבי רוקט או בייבי ארוגולה, אפשר להשאיר אותם שלמים
- 6 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות לפרוסות דקות. אפשר להחליף בעגבניות שרי חצויות. בתזונה קטוגנית דלת פחמימות, יש לעשות שימוש מותאם בכמות העגבניות. במקום העגבניות או חלקן, אפשר להוסיף מלפפונים
- 2 חופני אגוזים או/ו שקדים לא קלויים, גרוסים גס ובלתי אחיד (במכתש ועלי או במטחנת תבלינים). אפשר גם שלמים
- רצועות או קוביות פרי כגון תות שדה, פפאיה, אננס (אופציה). אופציה זו לא תתאים בתזונה קטוגנית דלת פחמימות
- 1-2 כפות שמן זית כתית מעולה
- לימון ומלח לפי הטעם או נוזלי תסיסת ירקות כגון כרוב חמוץ או מלפפון חמוץ
אופן ההכנה
לערבב את כל המרכיבים ולאכול בהנאה…
מזון פונקציונלי בסלט
- ירקות מצליבים כמו רוקט או ארוגולה, מכילים מגוון מרכיבים נוגדי סרטן כגון גלוקוזינולאטים
- אגוזים ושקדים מכילים מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן ואבץ
- שקדים ואגוזים כמו פקאן, לוז, מקדמיה ופיסתוק, מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 9, להם משויכת פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר