סלט רוקט (גרגיר) אקזוטי

במתכון הזה נסביר איך להכין סלט רוקט (גרגיר) אקזוטי. השם גרגיר, ז’רז’יר או ג’רג’יר מתייחס בעיקר ל – 2 סוגי ירק עלים השייכים למשפחת המצליבים: גרגיר הנחלים ורוקט המכונה גם ארוגולה.

אם אתם אוהבים את הסלט הזה, אולי תאהבו גם סלט רשאד.

מרכיבים

  • 1 צרור רוקט או ארוגולה קצוץ. אם עושים שימוש בבייבי רוקט או בייבי ארוגולה, אפשר להשאיר אותם שלמים
  • 6 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות לפרוסות דקות. אפשר להחליף בעגבניות שרי חצויות. בתזונה קטוגנית דלת פחמימות, יש לעשות שימוש מותאם בכמות העגבניות. במקום העגבניות או חלקן, אפשר להוסיף מלפפונים
  • 2  חופני אגוזים או/ו שקדים לא קלויים, גרוסים גס ובלתי אחיד (במכתש ועלי או במטחנת תבלינים). אפשר גם שלמים
  • רצועות או קוביות פרי כגון תות שדה, פפאיה, אננס (אופציה). אופציה זו לא תתאים בתזונה קטוגנית דלת פחמימות
  • 1-2  כפות שמן זית כתית מעולה
  • לימון ומלח לפי הטעם או נוזלי תסיסת ירקות כגון כרוב חמוץ או מלפפון חמוץ

אופן ההכנה

לערבב את כל המרכיבים ולאכול בהנאה…

מזון פונקציונלי בסלט

  • ירקות מצליבים כמו רוקט או ארוגולה, מכילים מגוון מרכיבים נוגדי סרטן כגון גלוקוזינולאטים
  • אגוזים ושקדים מכילים מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן ואבץ
  • שקדים ואגוזים כמו פקאן, לוז, מקדמיה ופיסתוק, מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 9, להם משויכת פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
מתכוני סלטים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים