סלט רשאד מתוק, חריף, חמצמץ ואגוזי

תוכן העניינים

במתכון הזה נסביר איך להכין סלט רשאד חריף, מתוק חמצמץ ואגוזי. סלט זה יכול להשתלב כמנה לצד תבשיל אורז/גריסים/קינואה/כוסמת, קטניות או דג.

אם יזדמן לכם גרגיר הנחלים המכונה ז’רז’יר, תוכלו לעשות בו שימוש בסלט במקום רשאד.

חריפות הסלט מתקבלת מעלי רשד, המתיקות והחמצמצות מתקבלים מתפוח ירוק סמית.

מאחר ולרשאד יש טעם חריף, אלו הרגישים מאוד לטעם חריף יכולים להפחית במחצית את כמות הרשד.

אם אתם אוהבים את הסלט הזה, אולי תאהבו גם סלט רוקט.

מרכיבים

  • 1 צרור רשאד קצוץ דק
  • 1 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק. הפטרוזיליה תספק מרקם גס יותר לסלט והכוסברה מרקם עדין יותר
  • 4 תפוחים מסוג סמית או גראני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 חופני אגוזים או/ו שקדים לא קלויים, גרוסים גס ובלתי אחיד (במכתש ועלי או במטחנת תבלינים). אפשר גם שלמים
  • 1-2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • לימון ומלח לפי הטעם או נוזלי תסיסת ירקות כגון כרוב כבוש או מלפפון כבוש

אופן ההכנה

לערבב את כל המרכיבים ולאכול בהנאה…

מזון פונקציונלי בסלט

  • ירקות מצליבים כגון רשאד, מכילים מגוון מרכיבים נוגדי סרטן כגון גלוקוזינולאטים
  • פטרוזיליה עשירה בויטמין C ובקרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • אגוזים ושקדים מכילים מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן ואבץ
  • שקדים ואגוזים כמו פקאן, לוז, מקדמיה ופיסתוק, מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 9, להם משויכת פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר