במתכון הזה נסביר לכם איך להכין מעדן יוגורט שהוא תחליף הרבה יותר בריא למעדן חלב עם פרי שבדרך כלל יהיה גם עתיר סוכר. יוגורט עיזים או כבשים נחשב בריא יותר, לכן בחרנו לשלב אותו במתכון זה.
מרכיבים
- 3-6 כפות יוגורט עיזים או כבשים
- ספל פירות טריים או קפואים: תות שדה/מנגו/אננס או כל פרי רך ועסיסי (אבל לא נוזלי מדי)
- 1-2 כפיות סילאן או דבש (אופציה רק למי שממש חייב יותר מתוק)
הערות
- מאחר ואנחנו ממליצים לא להרבות בצריכת מוצרי חלב, הנטייה שלנו במתכון הזה היא שהיוגורט יהיה תבלין לתותי השדה. טווח כפות היוגורט תלוי בהעדפה האישית מבחינת טעמים
איך מכינים
- חותכים את הפירות לקוביות לתוך קערה, מוסיפים את היוגורט ומערבבים
- מוסיפים סילאן או דבש במידת הצורך
מזון פונקציונלי במתכון זה
-
תות שדה ופירות יער כגון אוכמניות עשירים בפלבונואידים הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי אלרגיה
-
יוגורט מכיל חיידקים ידידותיים (פרוביוטיקה) שעשויים לסייע לבריאות מערכת העיכול
- יוגורט מכיל סידן