במתכון הזה נסביר לכם איך להכין כריך פירות טעים ומפתיע. כריכי פירות גם טעימים וגם בריאים יותר, בהשוואה לעוגות וגם ההכנה שלהם מהירה מאוד. הפירות שמתאימים לכריכים אלו כוללים תפוח, אגס, אפרסק, תות שדה, אוכמניות ואחרים.
מרכיבים
- פרוסות לחם מלא ואיכותי כגון לחם שיפון, כוסמין, שעורה או חיטה מלאה (עדיפות ללחם מחמצת חמצמץ)
בפסח: מצה מחיטה מלאה, שיפון או כוסמין - פרוסות פרי טרי כגון תפוח, אגס, אפרסק, תות שדה ואוכמניות
- ממרח שקדים, אגוזים או טחינה גולמית מלאה
- ניתן להוסיף פרי מיובש להגברת המתיקות כגון תמרים, צימוקים, תאנים או משמשים
איך מכינים
- מורחים שתי פרוסות לחם או מצה בממרח שקדים או טחינה גולמית מלאה. אפשר שכבה עבה, דקה או בינונית, כל אחד ואחת על פי הטעם האישי
- בין שתי פרוסות הלחם, להניח פרוסות פירות בכמות הנדרשת והכריך מוכן
מזון פונקציונלי במנה
- פירות עשירים בסיבים תזונתיים שתורמים לבריאות בהיבטים שונים
- פירות כגון תפוח, אגס, אפרסק, תות שדה ובפרט אוכמניות, עתירי פלבונואידים הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי אלרגיה