שייק כורכום טרי ועוצמתי

תוכן העניינים

במתכון הזה נסביר איך להכין שייק כורכום טרי ועוצמתי. אנחנו נוהגים להכין את השייק שלנו, על בסיס שורש כורכום טרי אורגני.

מרכיבים

  • 2-3 בננות בשלות
  • 2 כוסות משקה סויה/אורז/שקדים/שיבולת שועל (אנחנו משתמשים במשקה סויה)
  • 4 כפות אוכמניות/דומדמניות שחורות/סגולות קפואות (הקפואות זמינות כל השנה)
  • מקטע כורכום טרי בגודל אצבע (אנחנו לא קולפים את הכורכום)
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון (אופציה)

הערות

  • בקיץ אפשר לעשות שימוש בבננות קפואות
  • להמתקה נוספת אפשר להוסיף תמר, דבש או סילאן לפי הטעם (אנחנו מסתפקים במתיקות של הבננות)
  • אפשר להוסיף 2-3 פרוסות ג’ינג’ר טרי (זה יכול להיות במקום הפלפל השחור או בנוסף, רק קחו בחשבון שהשייק יהיה חריף יותר)
  • במהלך ערבול המרכיבים בבלנדר ובסיומו, הצבע השולט הוא ארגמן/סגול הודות לאוכמניות/דומדמניות. כעבור כ-15 דקות יבוא לידי ביטוי צבע גם הכורכום הטרי וצבע השייק יקבל גוון צהבהב-כתמתם יותר. ככל שיעבור הזמן, יתחזק הגוון הזה. בכל אופן, אין צורך להמתין לצבע הכורכום ואפשר מיד ליהנות מהשייק
  • חיתוך כורכום טרי בידיים חשופות יצבע אותן ואת קצות הציפרניים בצהוב. ניתן להשתמש בכפפות למניעה, אם כי המגע בכורכום הטרי, זליגת העסיס הכתום והצביעה, מהווים חלק מחוויית ההתעסקות בכורכום. להסרת הצבע הצהוב של הכורכום, שנותר בידיים כתוצאה מחיתוך של כורכום טרי, ניתן להיעזר בלימון

איך מכינים

לערבל בבלנדר את כל המרכיבים עד קבלת מרקם אחיד.

מזון פונקציונלי בשייק

  • כורכום טרי מכיל מגוון מרכיבים פעילים כגון כורכומינואידים הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת, נוגדי סרטן והשפעות נוספות
  • לכורכום יש השפעה תומכת על בריאות הכבד
  • אוכמניות ודומדמניות שחורות מכילות ריכוז גבוה מאוד של פלבנואידים, הפועלים גם כנוגדי דלקת
  • פלפל שחור ופיפרין המצוי בו מתאפיינים בפעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, נוגדת חיידקים, נוגדת סרטן, לרבות וויסות פעילות מערכת החיסון