במנה הזו נסביר איך להכין כריך עשיר וטעים המבוסס על לחם איכותי, דג וקייל. הכריך הזה מהיר הכנה ולכן השימוש הוא בדגים מוכנים בקופסא או בדג כבוש. יש אפשרות לעשות שימוש בפילה דג מבושל, אבל זה כבר למתכון אחר.
מרכיבים
- 4-5 עלי קייל חלוטים וחתוכים לרצועות דקות
- 2 פרוסות לחם מלא המבוסס על שיפון, כוסמין, שעורה, כוסמת (רצוי על בסיס מחמצת) או על בסיס קטניות כגון חומוס, מש ואחרים
- דג לבחירה כגון: טונה, סרדינים, אלתית (סלמון), אנשובי, מטיאס כבוש
- בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
- עגבנייה גדולה אדומה, חצויה וחתוכה לפרוסות דקות
הערות למרכיבים:
- אם אתם בוחרים באופציית דג טונה או סרדינים, ההמלצה שלנו היא לבחור במים או בשמן זית כתית מעולה
- לטונה במים, אפשר להוסיף שמן זית כתית מעולה לשיפור הטעם
- אלתית (סלמון) זמינה במיץ טבעי
- אנשובי אפשר למצוא בשמן זית. מאחר ולא ברורה איכות שמן הזית בו טבול האנשובי, אנחנו ממליצים לסנן ולשטוף במים לפני השימוש
- העדיפות היא לעלי קייל, אבל אם אין לכם, אפשר לעשות שימוש בירק אחר כגון רוקט או חסה
איך חולטים קייל?
- מסירים את שדרת עלי הקייל (החלק המרכזי הקשה)
- חולטים את העלים (ללא השדרה) במים רותחים למשך 30 שניות
- מוציאים את העלים מהמים הרותחים ומניחים על מסננת להתקררות
הערה: את שדרת עלי הקייל, אפשר לקצוץ ולהוסיף כירק בהכנת מרק.
איך מכינים את המנה?
- קולים קלות את פרוסות הלחם
- מניחים על פרוסת לחם אחת את הדג
- מניחים רצועות עלי קייל מעל הדג
- מניחים פרוסות בצל ועגבנייה מעל הקייל
- מעל הכל, מניחים את הפרוסה השנייה
הערה: במידה והכריך עבה מדי, אפשר להניח עגבניות שרי או פרוסות עגבניות, בצלחת לצד הפרוסה ולא על פרוסת הלחם.
טיפים
- להעדיף לחם מחמצת אמיתי ואיכותי ורצוי אף חמצמץ מעט
- אם לחם מחמצת לא זמין או לא אוהבים, אפשר להחליף בלחם איכותי שמבוסס
מזון פונקציונלי במנה
- עלי קייל עשירים בויטמין C ובקרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
- קייל, מכיל גלוקוזינולאטים הפועלים כנוגדי סרטן
- דגים מכילים חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 שבין ההשפעות נכללת פעילות נוגדת דלקת
- לחם חמצמץ על בסיס מחמצת, פועל בצורה טובה יותר על ויסות רמות הסוכר, לעומת לחמים רגילים