שייק תמרים עם אסטרגלוס

תוכן העניינים

במתכון הזה נסביר איך להכין שייק שמכיל תמרים עם אסטרגלוס (תמרגלוס) ועם אופציה לצמחים נוספים כפי שיש בפורמולת אסטרגפלוס.

פורמולת הצמחים אסטרגפלוס המכילה 3 תמציות צמחים מרוכזות שכוללות אסטרגלוס, שיזף סיני ופקעות ורדים.

מרכיבים

  • 4-6 תמרים לחים מגולענים או 2-4 תמרים יבשים מגולענים
  • 1-2 בננות בשלות 
  • 1 כוס משקה סויה או משקה אחר כגון שיבולת שועל, אורז, שקדים. אנחנו משתמשים במשקה “חלב סויה”
  • 1-2 כפיות ממרח “חמאת” שקדים או אגוזים (אופציה)
  • 1/4 כפית אבקת שורש אסטרגלוס או תוכן של 1 כמוסת אסטרגפלוס

הערות למרכיבי השייק

  • כמות הבננות, 1 או 2,  תלויה במידת המתיקות הרצויה ובסמיכות השייק הרצויה. כשבננות בשלות הן מתוקות מאוד והן גם נותנות מרקם מעולה לשייק
  • הוספת ממרח “חמאת” שקדים או אגוזים, תמתן ותפחית את ההשפעה הגליקמית של השייק

איך מכינים

  1. מערבלים וטוחנים היטב את כל המרכיבים בבלנדר, למעט אבקת אסטרגלוס או תוכן כמוסת אסטרגפלוס
  2. מוזגים את השייק לכוס, מוסיפים את אבקת האסטרגלוס או תוכן כמוסת אסטרגפלוס, מערבבים היטב ושותים