במתכון הזה נסביר איך להכין שייק שמכיל תמרים עם אסטרגלוס (תמרגלוס) ועם אופציה לצמחים נוספים כפי שיש בפורמולת אסטרגפלוס.
פורמולת הצמחים אסטרגפלוס המכילה 3 תמציות צמחים מרוכזות שכוללות אסטרגלוס, שיזף סיני ופקעות ורדים.
מרכיבים
- 4-6 תמרים לחים מגולענים או 2-4 תמרים יבשים מגולענים
- 1-2 בננות בשלות
- 1 כוס משקה סויה או משקה אחר כגון שיבולת שועל, אורז, שקדים. אנחנו משתמשים במשקה “חלב סויה”
- 1-2 כפיות ממרח “חמאת” שקדים או אגוזים (אופציה)
- 1/4 כפית אבקת שורש אסטרגלוס או תוכן של 1 כמוסת אסטרגפלוס
הערות למרכיבי השייק
- כמות הבננות, 1 או 2, תלויה במידת המתיקות הרצויה ובסמיכות השייק הרצויה. כשבננות בשלות הן מתוקות מאוד והן גם נותנות מרקם מעולה לשייק
- הוספת ממרח “חמאת” שקדים או אגוזים, תמתן ותפחית את ההשפעה הגליקמית של השייק
איך מכינים
- מערבלים וטוחנים היטב את כל המרכיבים בבלנדר, למעט אבקת אסטרגלוס או תוכן כמוסת אסטרגפלוס
- מוזגים את השייק לכוס, מוסיפים את אבקת האסטרגלוס או תוכן כמוסת אסטרגפלוס, מערבבים היטב ושותים