פודינג צ’יה נפלא

במתכון הזה נסביר איך להכין פודינג צ’יה מהיר שהוא גם טעים, גם פרווה וגם טבעוני. הפודינג הזה יכול לשמש קינוח בריא או ארוחה קלה, בריאה וטעימה. יש מתכוני פודינג צ’יה בהם משלבים שיבולת שועל או זרעי פשתן ואז מתקבל מרקם וטעם שונים במקצת.

לזרעי צ’יה ולזרעי פשתן יש תכונות והשפעות בריאותיות דומות וגם הבדלים כפי שתוכלו לקרוא בהשוואה בין זרעי צ’יה לבין זרעי פשתן.

פודינג צ’יה נאכל לרוב בטמפרטורה קרה ולכן הוא להיט בתקופת הקיץ. לעומת זאת בתקופת החורף יש המתקשים לאכול אותו בגלל הקור. לכן, הוספנו אפשרות הכנה של פודינג צ’יה חמים ונעים כפי שתוכלו לקרוא בהמשך המתכון.

מרכיבים 

  • 2-2.5 כפות זרעי צ’יה שלמים או טחונים. אנחנו ממליצים על זרעי צ’יה טחונים 
  • 1 כוס משקה סויה ללא תוספת סוכר. במקום משקה סויה אפשר משקאות צמחיים אחרים ללא תוספת סוכר כגון משקה שיבולת שועל, משקה שקדים או משקה אורז

תוספות אפשריות לפודינג צ’יה לאחר שהוא מוכן

  1. פירות יער (ענבות) כגון אוכמניות, פטל, אוסנה, דומדמניות
  2. תות שדה, דובדבן או גודגדן או פירות עונתיים אחרים שאוהבים
  3. פירות יבשים כמו תמרים, צימוקים, תאנים
  4. אגוזים גרוסים גס כגון לוז, פיסתוק, פקאן, אגוז מלך ואחרים
  5. חמאת שקדים/אגוזים

הערות

  • הפירות מספקים מתיקות עדינה ומאוזנת וגם צבעים יפים
  • פירות יבשים יעניקו מתיקות רבה יותר לפודינג
  • האגוזים מוסיפים טעם ומרקם מעניין נוסף
  • אנחנו נוהגים לעשות שימוש בזרעי צ’יה טחונים ולהוסיף תפוח עץ כמו גרנד סמית חתוך לקוביות קטנטנות
  • מרקם הפודינג מוצלח יותר לרוב בשימוש בזרעי צ’יה שלמים. אם מרקם הפודינג בשימוש בזרעים טחונים לא ערב לחיך שלכם, אפשר לטחון את הזרעים באופן גס או לשלב זרעים שלמים עם טחונים
  • אם בחרתם בהכנת פודינג על בסיס זרעים שלמים, אנחנו ממליצים ללעוס את הזרעים ככל שניתן (הם מתפצפצים בין השיניים בלעיסה)

איך מכינים

  1. בצנצנת, מערבבים היטב בעזרת מזלג את זרעי הצ’יה עם משקה הסויה או משקה צמחי אחר ומניחים במקרר
  2. כעבור 2-5 דקות מערבבים שוב היטב כדי למנוע היווצרות גושים ומחזירים למקרר. במקרה ושכחתם לערבב בזמן ונוצרו גושים, השתמשו במזלג למעיכת הגושים ולערבוב
  3. כעבור 4-8 שעות הפודינג יהיה מוכן. אפשר לאכול את הפודינג גם כעבור שעתיים, אבל הוא יהיה דליל יותר לעומת פודינג צ’יה שישב במקרר 8 שעות. תנסו לאכול כעבור שעות שונות ותבחרו את מרקם הפודינג הכי נעים עבורכם. אם מכינים את הפודינג בזרעים טחונים, הוא יהיה מוכן לאכילה כעבור דקות ספורות
  4. בהגשה, מוסיפים פירות או אגוזים או שילוב של שניהם, מערבבים ואוכלים

פודינג צ’יה חמים ונעים

חשבנו על האפשרות של פודינג צ’יה חמים שיתאים לעונה הקרה. גם אנחנו וגם מטופלים שלנו נהנים יותר מפודינג צ’יה חמים בחורף ואנחנו מזמינים אתכם לנסות את האפשרות הזו.

האפשרות החמה מתאימה בעיקר לחורף, אבל יכולה להתאים במהלך כל השנה לכל שמעדיף מזון חמים על פני קר.

איך מכינים פודינג צ’יה חמים

  • מחממים משקה צמחי למשך זמן קצר מאוד. אין צורך להרתיח את המשקה כי המטרה שלנו היא רק להימנע משימוש בנוזל קר
  • חימום קל של המשקה הצמחי הוא ההבדל היחיד בין פודינג צ’יה רגיל לבין פודינג צ’יה חמים
  • שאר אופן ההכנה והמרכיבים זהה. עם זאת, המשקה המחומם יקצר את פרק הזמן עד שהפודינג יהיה מוכן
  • לאחר שמערבבים את המשקה הצמחי עם הצ’יה, מניחים מחוץ למקרר
  • אם נעשה שימוש בזרעים טחונים, הפודינג יהיה מוכן לאכילה כעבור דקות ספורות
  • אם נעשה שימוש בזרעים השלמים, הפודינג יהיה מוכן לאכילה כעבור שעתיים בקירוב

יתרונות פודינג צ’יה חמים

  • טמפרטורה נעימה יותר לאכילה בתקופת החורף
  • טמפרטורה נעימה למהלך כל השנה למי שמעדיף מזון ומשקה חמים על פני קר
  • פרק זמן קצר יותר עד שהפודינג מוכן לאכילה

מזון פונקציונלי בפודינג צ’יה

  • זרעי צ’יה עשירים בסיבים מסיסי מים, אומגה 3, סידן,  אשלגן, מגנזיום, אבץ, ברזל, פולאט
  • פירות יער, לרבות תות שדה עשירים בפלבונואידים הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי אלרגיה
  • אגוזים מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 9, להם משויכת פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם
מתכוני קינוחים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים