טורטיות כוסמת ירוקה

במתכון הזה נסביר איך להכין טורטיות כוסמת ירוקה נהדרות. טורטיות כוסמת נהוג להכין על בסיס כוסמת ירוקה. טורטיות אלו מתאימות לחולי צליאק ולכל מי שנמנע מצריכת גלוטן, מאחר וכוסמת לא מכילה גלוטן.

לצורך הכנת טורטיות כוסמת, חולי צליאק צריכים לקנות כוסמת ירוקה המתאימה להם וזמינה בחנויות במדפי מזון ללא גלוטן.

מרכיבים

  • 500 גרם כוסמת ירוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים או משקה סויה (ללא תוספת סוכר)

איך מכינים

  1. להשרות את הכוסמת במי ברז למשך הלילה
  2. לסנן את הכוסמת ולהעביר לבלנדר בתוספת 1 כוס מים ומלח
  3. לטחון את המרכיבים בבלנדר במשך 20-30 שניות (תלוי במרקם הטורטיות הרצוי לכם)
  4. להעביר את הבלילה לקערה, לכסות בניילון נצמד, לנקב את הניילון ולהניח בתנור סגור וכבוי למשך 8 שעות
  5. למרוח מעט מאוד שמן זית במחבת פנקייק ולהניח מעל להבה דולקת
  6. כשהמחבת חם, לשפוך למרכז המחבת מהבלילה בכמות של 1 מצקת קטנה-בינונית (תלוי בגודל המחבת) ובצורה מעגלית לשטח את הבלילה בעזרת המצקת
  7. ברגע שקצוות הטורטייה מתרוממות מעט וחלק מתחתית הטורטייה מקבלת גוון זהוב, יש להסיר את הטורטייה מהאש

מזון פונקציונלי במתכון

  • כוסמת מכילה סיבים מסיסי מים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים הפועלים כנוגדי חמצון
  • עדויות מחקריות מעידות כי כוסמת מסייעת בהפחתת כולסטרול ושומנים בדם, והשפעה מטיבה על רמות סוכר בדם
מתכוני מאפים נוספים
סלוף

סלוף היא פיתה תימנית בעלת מרקם רך ואוורירי. במתכון זה בחרנו להכין מאפה מסורתי זה, על בסיס קמח כוסמין מלא.

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים