במתכון הזה נסביר איך להכין לחם כוסמת נפלא, אוורירי, בטעם נהדר שמתאים כתחליף לכל לחם. הלחם מבוסס על כוסמת ירוקה שאינה מכילה גלוטן, כך שתתאים לכל מי שנמנע מצריכת גלוטן, הן עקב צליאק או משיקולים בריאותיים אחרים.
לצורך הכנת לחם כוסמת, מומלץ כי חולי צליאק יקנו כוסמת ירוקה המתאימה להם וזמינה בחנויות במדפי מזון ללא גלוטן.
מרכיבים
- 500 גרם כוסמת ירוקה
- כפית מלח
- 1 כוס מים או משקה סויה (ללא תוספת סוכר)
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
איך מכינים
- להשרות את הכוסמת במי ברז למשך הלילה
- לסנן את הכוסמת ולטחון את כל המרכיבים בבלנדר במשך כ – 10 שניות בלבד
- להניח נייר אפייה בתבנית אפייה מלבנית ולמרוח מעט שמן זית
- להעביר את הבלילה לתבנית האפייה, לכסות בניילון נצמד, לנקב את הניילון בעזרת קיסם ולהניח בתנור סגור וכבוי למשך 8 שעות
- להסיר את הניילון הנצמד ולהעביר את התבנית לתנור שחומם מראש על 175 מעלות ולאפות במשך שעה ורבע
- לכבות את התנור, להוציא את הלחם מהתבנית ולהניח אותו להתקרר על צדו הנגדי בתנור על נייר אפייה כשדלת התנור סגורה עם מגבת שמונעת סגירה מלאה של הדלת לצורך יציאת האדים
- לאחר התקררות הלחם, לפרוס אותו לפרוסות בעובי הרצוי ולאחסן במקפיא
- לפני האכילה, לחמם את הפרוסות הקפואות במצנם, במידה הרצויה
מזון פונקציונלי במתכון
- כוסמת מכילה סיבים מסיסי מים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים הפועלים כנוגדי חמצון
- עדויות מחקריות מעידות כי כוסמת מסייעת בהפחתת כולסטרול ושומנים בדם, והשפעה מטיבה על רמות סוכר בדם
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר