תבשיל כוסמת עם ירקות מיובשים, טעים וקל להכנה

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל כוסמת עם ירקות מיובשים, טעים  וקל להכנה.

מרכיבים ל – 4 עד 6 מנות

  • 250 גרם (כוס וחצי) כוסמת ירוקה
  • 2 ו – 1/4 כוסות מים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 3 כפות תערובת ירקות מיובשים
  • 3 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח, במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה

אופן ההכנה

  1. מעבירים את כל המרכיבים לסיר, למעט שמן הזית ומביאים לרתיחה
  2. לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה למשך כ – 15 דקות בכלי סגור
  3. 1-2 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את שמן הזית
  4. לאחר כיבוי האש, להמתין כ – 10 דקות לפחות עם סיר מכוסה, לפני ההגשה

אופן הגשת התבשיל

מומלץ להגיש לצד תבשיל קטניות או תבשיל דגים.

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • כוסמת מכילה ריכוז מאוד גבוה של סיבים תזונתיים. בנוסף לכך, היא מכילה פלבנואיד שנקרא רוטין. רוטין כמו שאר הפלבונואידים, פועל כנוגד חמצון ונוגד אלרגיה
  • בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. קוורציטין כמו שאר הפלבונואידים, פועל כנוגד חמצון ונוגד אלרגיה
מתכוני תבשילים נוספים
שקשוקה טופו

במתכון זה נסביר איך להכין שקשוקה טופו טעימה ומהנה שיכולה להחליף שקשוקה ביצים. שקשוקה טופו אפשר לאכול עם קרקרים, טורטיות,

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים