במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל כוסמת עם ירקות מיובשים, טעים וקל להכנה.
מרכיבים ל – 4 עד 6 מנות
- 250 גרם (כוס וחצי) כוסמת ירוקה
- 2 ו – 1/4 כוסות מים
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 3 כפות תערובת ירקות מיובשים
- 3 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח, במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
אופן ההכנה
- מעבירים את כל המרכיבים לסיר, למעט שמן הזית ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה למשך כ – 15 דקות בכלי סגור
- 1-2 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את שמן הזית
- לאחר כיבוי האש, להמתין כ – 10 דקות לפחות עם סיר מכוסה, לפני ההגשה
אופן הגשת התבשיל
מומלץ להגיש לצד תבשיל קטניות או תבשיל דגים.
מזון פונקציונלי בתבשיל
- כוסמת מכילה ריכוז מאוד גבוה של סיבים תזונתיים. בנוסף לכך, היא מכילה פלבנואיד שנקרא רוטין. רוטין כמו שאר הפלבונואידים, פועל כנוגד חמצון ונוגד אלרגיה
- בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. קוורציטין כמו שאר הפלבונואידים, פועל כנוגד חמצון ונוגד אלרגיה