במתכון הזה נסביר לכם איך להכין סלט מצליבים עוצמתיים. משפחת המצליבים נחשבת אחת המשפחות הבוטניות החשובות ביותר, הודות להשפעות הבריאותיות שלה שנובעות ממרכיבים ייחודיים שיש בירקות השייכים לה. גם חרדל שמתבל סלט זה, שייך למצליבים.
מרכיבים
- 1 כוס פרחי כרובית קצוצים
- 1 כוס כרוב סגול / ירוק קצוץ
- ½ כוס פרחי ברוקולי קצוצים
- ½ כוס כולרבי קצוץ
- ½ כוס רוקט קצוץ
- 1/3 כוס נבטי ברוקולי
- ¼ כוס צנוניות חתוכות
- 3-4 עלי קייל קצוצים (ללא ‘שדרת’ העלה המרכזית הקשה)
הערה: אם הזמן מאפשר, אנחנו ממליצים לחלוט במים רותחים את הכרובית, קייל, וברוקולי למשך חצי דקה, לפני שקוצצים אותם!
תיבול
- 1 כפית ממרח חרדל (ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח)
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 שן שום קצוצה דק או כתושה
- 3 כפות שמן זית מכבישה קרה
- 20 שקדים גרוסים שאינם קלויים
- מעט מלח, לפי הטעם
איך מכינים
- להעביר את כל הירקות ואת השקדים לקערה
- להעביר לצנצנת את כל מרכיבי התיבול, למעט השקדים ולערבב היטב
- למזוג את התבלינים המערבבים לקערת הירקות, לערבב ולאכול לבריאות
מזון פונקציונלי בסלט
- ירקות מצליבים מכילים מגוון מרכיבים נוגדי סרטן כגון גלוקוזינולאטים
- בנוסף לזה, הם נחשבים מקור סידן מצוין כי יכולת הספיגה שלו בהם גבוהה
- הם מכילים גם ויטמין C, בפרט קייל
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
- שקדים מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 9, להם משויכת פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם