תבשיל גריסים, כרוב סגול ופלפל אדום

במתכון זה נסביר איך להכין תבשיל גריסים עם כרוב סגול ופלפל אדום.

מרכיבים

  • 2 כוסות גריסים
  • 1 כרוב סגול קטן, קצוץ
  • 1 בצל לבן בגודל בינוני קצוץ
  • 4 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 4-5 כוסות מים 

איך מכינים תבשיל גריסים

  1. מזהיבים קלות את הבצל עם שמן זית ומעבירים לסיר הבישול
  2. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה
  3. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ – 30 דקות או עד שהנוזלים נספגו

אופן ההגשה

תבשיל שעורה יכול להוות תוספת נפלאה לצד ירקות מבושלים ומנת דג, טופו או קטניות.

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • שעורה ומוצריה כמו גריסים מכילה מגוון מרכיבים שמסייעים לאיזון רמות סוכר, טריגליצרידים וכולסטרול
  • שעורה מסייעת גם בריכוך הצואה ובשיפור היציאות
  • פלפל אדום מכיל ריכוז גבוה של ויטמין C. עם זאת, צריך לזכור שחום ובישול פוגע בויטמין C. ככל שהחום גבוה יותר והחשיפה אליו ארוכה יותר, כך ויטמין C יפגע יותר
  • כרוב שייך לקבוצת ירקות מצליבים המכילים מגוון מרכיבים נוגדי סרטן כגון גלוקוזינולאטים
  • בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים
  • שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי “הידידותיים” לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם. שום חי, מכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
  • פלפל שחור ופיפרין המצוי בו מתאפיינים בפעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, נוגדת חיידקים, נוגדת סרטן, לרבות וויסות פעילות מערכת החיסון
מתכוני תבשילים נוספים
שקשוקה טופו

במתכון זה נסביר איך להכין שקשוקה טופו טעימה ומהנה שיכולה להחליף שקשוקה ביצים. שקשוקה טופו אפשר לאכול עם קרקרים, טורטיות,

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים