תמרגלוס: כדורי תמרים עם אסטרגלוס וצמחי מרפא נוספים

במתכון הזה נסביר איך להכין כדורי תמרים עם אסטרגלוס שקראנו להם ‘תמרגלוס’. תמרגלוס הוא שילוב פונקציונלי של תמר (Date) ואסטרגלוס (Astragalus).

אנחנו נוהגים לשדרג את כדורי התמרים ומערבבים תמרים עם פורמולת צמחים שלנו שנקראת אסטרגפלוס המכילה 3 תמציות צמחים מרוכזות שכוללות אסטרגלוס, שיזף סיני ופקעות ורדים.

עדויות מחקריות מראות כי תמרים, אסטרגלוס, שיזף סיני ופקעות ורדים משפיעים לטובה על מערכת החיסון. ברפואת הצמחים, נהוג לשלב יחד מספר צמחים כדי לחזק את ההשפעה המשותפת לכולם.

אסטרגלוס נפוץ מאוד ברפואת הצמחים הסינית. הוא נחשב לאחד הצמחים החשובים ביותר בתחום המרצת פעילות מערכת החיסון והפחתת הסיכון לשפעת והתקררות.

כדורי תמרים עם אסטרגלוס כצמח יחיד או במשולב עם צמחים אחרים כפי שיש בפורמולת אסטרגפלוס. היא אופציה בריאותית של קינוח בהשוואה לקינוחים וממתקים אחרים. תמרגלוס הוא דוגמה למזון פונקציונלי המיועד להמרצת פעילות מערכת החיסון, כדוגמת תקופת החורף בה שכיחות שפעת והתקררות גבוהה. כמו כן, תמרגלוס יכול לשמש לכל מצב וזמן בשנה בו יש צורך בהמרצת פעילות מערכת החיסון.

בשווקים מצויים תמרים מזנים שונים, חלקם בעלי מרקם רך וחלקם בעלי מרקם קשה יותר. בהכנת כדורי תמרים קל יותר לעבד את התמרים הרכים כגון מג’הול או ברהי.

מרכיבים

  • תמרים רכים ללא זרעים
  • אבקת אסטרגלוס או כמוסות אסטרגפלוס

איך מכינים?

  1. מסירים את הזרעים מהתמרים
  2. פותחים תמר ומניחים במרכזו 1/4 כפית אבקת אסטרגלוס או תוכן של 1 כמוסת אסטרגפלוס, סוגרים את התמר, מועכים אותו ומגלגלים לכדור

במידה ורוצים לאכול יותר מכדור תמרים אחד, יש צורך לחלק את כמות האסטרגלוס או את תוכן כמוסת אסטרגפלוס למספר התמרים הרצוי

תוספת: אפשר לצפות את הכדורים בשבבי אגוז קוקוס או באבקת קקאו

איך מומלץ לאכול את כדורי התמרים?

את כדורי התמרים מומלץ לאכול לצד תה ירוק, תה רויבוס או חליטת צמחים שונים.

תמר הוא פרי נפוץ מאוד בארצות ערב, שם שימש מאז ומתמיד כממתק שכיח שנאכל גם לצד שתיה חמה ולא ממותקת ושימש להמתקה בריאה יותר מזו המקובלת בתרבות המערב בה צריכת הממתקים מרובה. היום כמובן ההרגלים התזונתיים השתנו, אבל אנחנו מתרפקים על המסורת ועושים את המיטב לאמץ הרגלים בריאים בתזונה מסורתית.

מתכוני קינוחים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים