סלט ירקות מורכבים מיוחדים, כולל עולש (אנדיב), שינן (שן ארי) גדילן מצוי ואחרים

במתכון הזה נסביר איך להכין סלט ממשפחת המורכבים. הסלט הזה מריר ומתאים לכל מי שאוהב את הטעם המריר. עולש עלים ירוק או אדום ארגמן שמוכר גם בשם אנדיב, אפשר למצוא בחנויות ירקות וברשתות המזון.

את הסלט הזה על כל מרכיביו אפשר להכין בחודשים פברואר עד מאי, אז פורחת החרצית ובתקופה זו אפשר גם למצוא צמחי גדילן מצוי וגם שינן. הדרך הכי טובה להשיג 3 צמחים אלו היא ליקוט בר עצמי אם אתם יודעים לזהות אותם.

במידה ואתם לא כל כך אוהבים את הסלט שלכם מר או מריר או לא מעוניינים בליקוט בר, תוכלו להכין סלט מורכבים ללא שלושת הצמחים האלו. גם כך שלא בעונה, יתאפשר להכין את הגרסה המעודנת.

מרכיבים לגרסה המלאה והמושלמת

  • 4 כוסות חסה. אפשר להשתמש בסוג חסה אחד או לשלב מגוון סוגים כגון: חסה ערבית, מסולסלת, אמריקאית, אדומה, סלנובה וכו’
  • ½ כוס עולש (אנדיב) קצוץ
  • ½ כוס עלי שינן (שן ארי) קצוצים
  • ½ כוס עלי גדילן מצוי ( חשוב להסיר את ההיקף הקוצני של העלים)
  • 1 כף עלי כותרת של חרצית
  • 2 כפות גרעיני חמניות קלופים ולא קלויים
  • מיץ לימון או חומץ בן יין אדום לפי הטעם
  • מלח או רוטב סויה אמיתי לפי הטעם האישי (אופציה). במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח

מרכיבים לגרסה חלקית ומעודנת יותר

  • 5 כוסות חסה. אפשר להשתמש בסוג חסה אחד או לשלב מגוון סוגים כגון: חסה ערבית, מסולסלת, אמריקאית, אדומה, סלנובה וכו’
  • ½ כוס עולש (אנדיב) קצוץ
  • 2 כפות גרעיני חמניות קלופים ולא קלויים
  • מיץ לימון או חומץ בן יין אדום לפי הטעם
  • מלח או רוטב סויה אמיתי לפי הטעם האישי (אופציה). במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח

אופן ההכנה

לערבב יחד את כל המרכיבים כולל התבלינים.

מזון פונקציונלי בסלט

  • מזון מריר כמו חסה ובפרט עולש, שינן וגדילן מצוי משפרים את הפרשת מיצי הקיבה ואת העיכול
  • כל מי שאוהב לשתות אפריטיף מריר לפני ארוחה כגון קמפרי, עשוי ליהנות מאוד מסלט כזה שמשולב בארוחה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת ההשפעה על מערכת העיכול
  • מזונות מרירים, מסייעים  גם לשיפור תפקוד הכבד.
מתכוני סלטים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים