במתכון הזה נסביר איך להכין סלט ממשפחת המורכבים. הסלט הזה מריר ומתאים לכל מי שאוהב את הטעם המריר. עולש עלים ירוק או אדום ארגמן שמוכר גם בשם אנדיב, אפשר למצוא בחנויות ירקות וברשתות המזון.
את הסלט הזה על כל מרכיביו אפשר להכין בחודשים פברואר עד מאי, אז פורחת החרצית ובתקופה זו אפשר גם למצוא צמחי גדילן מצוי וגם שינן. הדרך הכי טובה להשיג 3 צמחים אלו היא ליקוט בר עצמי אם אתם יודעים לזהות אותם.
במידה ואתם לא כל כך אוהבים את הסלט שלכם מר או מריר או לא מעוניינים בליקוט בר, תוכלו להכין סלט מורכבים ללא שלושת הצמחים האלו. גם כך שלא בעונה, יתאפשר להכין את הגרסה המעודנת.
מרכיבים לגרסה המלאה והמושלמת
- 4 כוסות חסה. אפשר להשתמש בסוג חסה אחד או לשלב מגוון סוגים כגון: חסה ערבית, מסולסלת, אמריקאית, אדומה, סלנובה וכו’
- ½ כוס עולש (אנדיב) קצוץ
- ½ כוס עלי שינן (שן ארי) קצוצים
- ½ כוס עלי גדילן מצוי ( חשוב להסיר את ההיקף הקוצני של העלים)
- 1 כף עלי כותרת של חרצית
- 2 כפות גרעיני חמניות קלופים ולא קלויים
- מיץ לימון או חומץ בן יין אדום לפי הטעם
- מלח או רוטב סויה אמיתי לפי הטעם האישי (אופציה). במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח
מרכיבים לגרסה חלקית ומעודנת יותר
- 5 כוסות חסה. אפשר להשתמש בסוג חסה אחד או לשלב מגוון סוגים כגון: חסה ערבית, מסולסלת, אמריקאית, אדומה, סלנובה וכו’
- ½ כוס עולש (אנדיב) קצוץ
- 2 כפות גרעיני חמניות קלופים ולא קלויים
- מיץ לימון או חומץ בן יין אדום לפי הטעם
- מלח או רוטב סויה אמיתי לפי הטעם האישי (אופציה). במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח
אופן ההכנה
לערבב יחד את כל המרכיבים כולל התבלינים.
מזון פונקציונלי בסלט
- מזון מריר כמו חסה ובפרט עולש, שינן וגדילן מצוי משפרים את הפרשת מיצי הקיבה ואת העיכול
- כל מי שאוהב לשתות אפריטיף מריר לפני ארוחה כגון קמפרי, עשוי ליהנות מאוד מסלט כזה שמשולב בארוחה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת ההשפעה על מערכת העיכול
- מזונות מרירים, מסייעים גם לשיפור תפקוד הכבד.