במתכון הזה נסביר איך להכין סלט המבוסס על בת-משפחת השומיים. על קבוצה זו נמנים שום, בצל, כרשה (לוף), עירית שום ועירית בצל.
ירקות אלו חריפים, כך שסלט זה לא מתאים לאכילה כסלט רגיל, אלא כחלק בלתי נפרד מארוחה שמבוססת על לחם מלא, אינג’רה עם ממרח כלשהו כגון טחינה, חומוס או עם אבוקדו.
את הסלט הזה אפשר גם להוסיף בהגשה ולערבב עם תבשיל קטניות כגון שעועית, עדשים, מש או חומוס.
מרכיבים
- ¼ כוס בצל אדום קצוץ
- ¼ כוס בצל צהוב קצוץ
- ¼ כוס בצל לבן קצוץ
- ¼ כוס בצל ירוק קצוץ
- 1 כף שום קצוץ
- 2-3 כפות שמן זית מכבישה קרה
- 2-3 כפות חומץ בן יין אדום או רוטב בלסמי
אופן ההכנה
לערבב את כל המרכיבים יחד ולשלב עם הארוחה
הערה: תוספת שמן הזית והחומץ ממתנת את חריפות הבצלים והשום
מזון פונקציונלי בסלט
- בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה
- שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי “הידידותיים” לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם. שום חי, מכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות