אנחנו לא ממליצים ולא מעודדים לעשות על האש, ולא משנה איך תקראו לזה, מנגל, אסאדו או ברבקיו. עם זאת, במידה ותזונה בריאה יותר חשובה לכם ובכל זאת החלטתם לצלות בשר על גחלים, ההמלצות הבאות יעזרו לכם לעשות את זה באופן בריא יותר.
המלצות
- חובבי בשר, העדיפו דגים ופחות בשר אדום ועוף, בפרט הימנעו מבשר מעובד.
- אם אתם לא אוהבים לאכול דגים, העדיפו עוף ופחות בשר אדום
- צמחונים וטבעונים יכולים לעשות על האש טופו, טמפה וירקות
- העדיפו צלייה במכשיר חשמלי על פני גחלים
- לגבי צלייה על גחלים: העדיפו על גחלים לוחשות ולא באש ישירה הנוגעת בבשר. בנוסף לכך, העדיפו מתקן צלייה בו הרשת גבוהה ורחוקה כמה שיותר מהגחלים.
תוספות בריאות
מאחר וצריכת הבשר גבוהה מהרגיל כשעושים על האש, מומלץ להגביר צריכת מזונות, תבלינים ומשקאות צמחיים בצורות הבאות:
- אכלו סלט מגוון ובצבעים שונים, המקנה מגוון רחב של פיטוכימיקלים שונים הפועלים כנוגדי חמצון. סלט זה יכול להכיל כגון סלק טרי מגורד, בצל סגול, פלפל אדום, עגבנייה, כרוב
- הכינו בעצמכם טחינה המבוססת על שומשום מלא, המון פטרוזיליה, שום ולימון
- תבלו את הבשר בכורכום, כמון, פפריקה מתוקה ופלפל שחור
- לקינוח: העדיפו פירות טריים או מיובשים כגון תמרים
- העדיפו מים וחליטות צמחים על פני משקאות קלים וקפה: חליטות צמחים כגון מרווה, לואיזה, מליסה, עשב לימון