פרוייקט אדמה: ‘סלק לכל ילד’
בילדותי האינטרנט היה מדע בדיוני והטלביזיה שידרה בערוץ אחד בלבד. בעידן כזה בו הפרצוף לא היה מחובר למסך, לגדג’טים ולמשחקים אלקטרוניים, היה יותר פנאי לקריאת ספרים, למשחקי חצר ולבילוי מחוץ לבית.
בילדותי, תחום הטבע והבוטניקה שיחק תפקיד חשוב בתכני הלימוד בבתי הספר ובאופן קבוע נכללה פעילות בחווה חקלאית הסמוכה לבית הספר.
בנוסף לכך, נהגנו לגדל צמחים בבית ולעקוב אחר התפתחותם….
גידול סלק בגינה או בעציץ
אני ממליץ להחזיר עטרה ליושנה, לגדל סלק וליהנות מצבעי הארגמן והירוק של השורש והעלים. את הסלק אפשר לגדל בצנצנת עם מים כך שניתן לעקוב אחר צמיחת השורשים המרהיבה. בנוסף לכך, אפשר לגדל את הסלק בגינה או בעציץ וליהנות מאספקה טרייה של עלי סלק.
בעונה זו ניתן למצוא בשווקים וברשתות המזון, סלק טרי הכולל שורש ועלים (גם אם העלים קטנים).
בחירת הסלק: מומלץ לבחור סלק גדול הנראה טרי ורענן עם עלים צעירים וקטנים. בדרך כלל, סביב העלים יש שאריות גבעולים אותם צריך לקצוץ ולהשאיר את העלים הצעירים בלבד. את הסלק יש להניח בצנצנת זכוכית המכילה מים ולעקוב אחר צמיחת שורשים ועלים חדשים. בשלב הראשון תבחינו בצמיחת שורשים ולאחר מכן יתחילו לבצבץ עלים חדשים בחלקו העליון של הסלק.
ההמלצה שלי היא לא רק לגדל סלק, אלא גם לשלבו בתפריט וליהנות ממזון טעים, צבעוני ובריאותי.
את הסלק אפשר לאכול חי כתוספת לסלט או לאחר בישול, אפיה, אידוי או הקפצה.