רוקט או ארוגולה: הירק האקזוטי שתרצו בצלחת שלכם

ירקות מצליבים כדוגמת רוקט או ארוגולה רוקט או ארוגולה הוא ירק בריא ואקזוטי המכונה בפי יוצאי תימן ‘גרגיר’. בדומה לגרגיר הנחלים (ז’רז’יר) ולרשאד, גם הוא משתייך למשפחת המצליבים.

אנחנו מכנים אותו ירק אקזוטי מהסיבות הבאות:

  • טעם מעניין: הוא משלב טעם מריר מעודן עם חריפות מתונה ומהנה
  • קישוט יפה ואכיל: הוא ירק בעל צורה מעניינת, המשולב במנות רבות במסעדות, הן כמצע אכיל והן כתוספת נדיבה למנה העיקרית

יתרונות רוקט או ארוגולה

ירקות מצליבים כדוגמת רוקט או ארוגולה, מכילים מגוון מרכיבים נוגדי סרטן כגון גלוקוזינולאטים.

זמינות בשווקים

ארוגולה או רוקט הם הנפוצים ביותר בשווקים בין בני משפחתם העליים בעלי טעם מריר וחריפות. לעומתם, רשאד או גרגיר הנחלים נפוצים פחות.

קייל גם הוא ירק עלים ממשפחת המצליבים ובעל טעם מר, אבל לא כללנו אותו בהקשר זה כי אין לו את החריפות המאפיינת את האחרים ומרקם העלים שלו גס בהשוואה אליהם.

מתכונים בריאים המכילים רוקט

אנחנו נוהגים להכין סלטים שונים המכילים רוקט. עגבניות משתלבות מצוין עם רוקט ואפשר להוסיף מרכיבים נוספים כמו בצל סגול. אם סלט כזה חריף מדי, אפשר לעדן אותו בתוספת פרי, אגוזים ושקדים.

מאמרים נוספים בנושא ירקות
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים