רשאד ובריאות: יתרונות ושימוש מסורתי

רשאד הוא השם המקובל בפי יוצאי תימן לצמח שחליים תרבותיים והוא ירק בריא. עיקר השימוש בקרב יוצאי תימן הוא בירק (עלים וגבעולים). הצמח נאכל במרבית המקרים לצד מרק, לחם ובתוספת חילבה. לרוב הוא נאכל יחד עם רוקט, כך לפחות זה היה בבית ילדותו של יוסי.

רשד שייך למשפחת המצליבים וטעמו חריף בדומה לבני משפחה אחרים שלו כדוגמת חרדל.

ירק זה ניתן להשיג בשווקים, לצד ירקות עליים נוספים כגון פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.

שימוש מסורתי בירק ובזרעי רשאד

בארצות ערב כדוגמת ערב הסעודית וסודן, משמשים הזרעים וירק הרשאד לריפוי שברים בעצמות. כמו כן, שימשו הזרעים באופן מסורתי כנוגדי אסטמה, נוגדי צפדינה, מפחיתי חום, משתנים, מעודדי ייצור חלב וממריצים.

רשד עם רוקט

במטבח התימני נהוג לאכול רשד עם רוקט לצד הארוחות. כך לפחות זה היה מקובל במשפחה המורחבת של יוסי בתקופת הילדות שלו. הם צמד ירק שמשתלב יחד גם מבחינת הטעמים וגם מבחינה בריאותית.

יתרונות והשפעות בריאותיות 

ממצאים  מחקריים מראים כי עלים של רשאד נוגדי צפדינה*, משתנים וממריצים. כמו כן, נמצא כי תמצית נוזלית של הצמח הציגה הפחתה משמעותית בלחץ הדם, בחולדות.
*צפדינה: מחלת חסר הנגרמת עקב מחסור בויטמין C

הרכב חומצות שומן של זרעי רשאד

זרעי רשאד מכילים 18% – 24% שומן ומכילים בעיקר חומצה אולאית (30.6%%) השייכת לקבוצת אומגה 9 וחומצה אלפא-לינולנית (29.3%) השייכת לקבוצת אומגה 3.

מאמרים נוספים בנושא ירקות
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים