יש לנו טיפים בריאותיים שיכולים לעזור לכם כשאתם יוצאים לטייל בישראל או בחו”ל. הטיפים המוזכרים,
תזונה נכונה ותזונה בריאה הם שני מושגים שלמעשה שמתארים תזונה שמיועדת לשפר את הבריאות ואת איכות החיים. מצד אחד אפשר להתייחס אליהם כבעלי משמעות זהה ומצד שני, אפשר להבדיל ביניהם, כפי שתוכלו לקרוא בהמשך. ההבחנה בין השניים עשויה לשפר עת ההיענות ואת היישום התזונתי, ולהעלות את הסיכוי לשיפור המצב הבריאותי.
תזונה בריאה היא התזונה שמבחינה תיאורטית היא הכי טובה לשמירה על בריאות כללית או כל תחום בריאותי מסוים, ללא קשר או התייחסות ליכולת של האדם ליישם תזונה זו.
לעומת זאת, תזונה נכונה משלבת את התזונה הכי טובה שהאדם גם יכול ליישם, בפרט לטווח הבינוני והארוך.
כלומר, תזונה בריאה יכולה להיות התזונה המושלמת מבחינה תאורטית, אבל האדם המסוים יוכל ליישם אותה רק באופן חלקי מאוד או אפילו לא ליישם אותה בכלל עקב מגבלות שונות וחוסר התאמה אישית של התזונה.
לעומת זאת, תזונה נכונה מותאמת ליכולת של האדם ליישם את ההנחיות והכללים, כך שגם אם היא לא התזונה המושלמת, אבל האדם המסוים מיישם אותה באופן מלא, יש כאן רווח משמעותי.
הרווח המשמעותי הזה הוא בעל ערך גם מבחינת התוצאה וגם מבחינת התהליך.
מבחינת התוצאה זה אומר היענות גבוהה יותר של האדם לתזונה שתוביל להתחזקות פיזית ומנטלית.
מבחינת התהליך, המשמעות היא שהאדם מרגיש שהוא מצליח לעמוד באתגר התזונתי וזה מחזק עוד יותר מבחינה מנטלית ומבחינת האמונות שלו בעצמו.
על פי ממצאים מחקריים תזונה בריאה היא כזו המבוססת על מזונות מהצומח וכוללת פירות טריים, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, דמויי דגנים, זרעים ואגוזים, לרבות צריכה נמוכה יותר של מזון מהחי ובפרט פחות בשר שומני ומעובד.
תזונה בריאה כזו היא חלופה נכונה ומאוזנת יותר מתזונה מערבית הכוללת מזון מעובד, לרבות צריכה מוגברת של מזון מהחי.
תזונה בריאה מהווה גורם מונע ומעכב התפתחות בעיות בריאות כגון מחלות לב וכלי דם, סוכרת, השמנה, פגיעה קוגניטיבית, סרטן ומחלות נשימה כרוניות.
מצבי בריאות אלו הם בין הגורמים המובילים למוות ונכות ברחבי העולם המשפיעים על האוכלוסייה גם במדינות מפותחות וגם במדינות מתפתחות.
תזונה לא בריאה ולא נכונה, תורמת לעליה בסיכון להתפתחות לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, עודף משקל או השמנה ודלקת.
למעשה, הגישה שלנו ‘פחות זה יותר’ היא ‘תזונה נכונה ובריאה’!
במסגרת הקורס שלנו ‘להקדים תזונה לתרופה’, אנחנו מציגים תזונה בריאה ואופטימלית ונותנים למשתתפי ומשתתפות הקורסים שלנו את הכלים לבחור את התזונה הנכונה עבורם. אחד המשובים הנפוצים ביותר שאנחנו מקבלים מהם הוא שהקורס משלב מידע מקיף ומעמיק, עם פרופורציות נכונות, כהמלצות ולא כהטפות.
אתם מוזמנים ומוזמנות לקרוא את דברי בוגרי ובוגרות הקורסים שלנו!
יש לנו טיפים בריאותיים שיכולים לעזור לכם כשאתם יוצאים לטייל בישראל או בחו”ל. הטיפים המוזכרים,
אנחנו לא ממליצים ולא מעודדים לעשות על האש, ולא משנה איך תקראו לזה, מנגל, אסאדו
השריית קטניות, הנבטת קטניות וגם בישול קטניות הם חלק בלתי נפרד מטיפול איכותי בהן, על
בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.
מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים
המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.
האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.
התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.
© כל הזכויות שמורות ליוסי שבח לענת שבח ולמרכז לתזונה פונקציונלית
התכנים שבאתר ובעמודי הרשתות החברתיות שלנו, מיועדים לספק מידע בלבד ואינם מהווים הנחיה, המלצה או תחליף לאבחון וייעוץ מקצועי רפואי, תזונתי או טיפולי מכל סוג אחר.
אנא קראו את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות | תקנון דיוור | הצהרת נגישות | מפת האתר