אקולוגיה ותזונה

יש קשר בלתי נפרד בין תזונה לבין אקולוגיה. הקשר הזה קיים מאז בני האדם חיים על פני האדמה וניזונים ממצאי המזון הקיים, הן מהצומח והן מהחי.

מצאי המזון הזה הלך והתפתח, ככל שהאדם התפתח ופיתח אמצעים לשכלל את המזון מבחינת ייצור ושיטות ייעול והפצה. ההתפתחות הזו עברה תפניות משמעותיות בתקופת המהפכה החקלאית ובתקופת המהפכות התעשייתיות.

ביחסי הגומלין בין תזונה לבין אקולוגיה יש 3 תחומים דומים אך שונים. תחומים אלו כוללים:

  • אקולוגיה תזונתית
  • אקולוגיה של תזונה
  • אקו-תזונה

ההבדל בין 3 התחומים הוא בהיקף ובמיקוד של כל אחד מהם בהקשר התזונתי אקולוגי.

טבלת השוואה ומיקוד 3 התחומים:

שם בעברית שם באנגלית מיקוד התחום
אקולוגיה תזונתית Nutrition Ecology

מורחב למספר תתי תחומים שקשורים לתזונה:

  • בריאות האדם
  • בריאות החברה
  • בריאות הסביבה
  • בריאות הכלכלה
אקולוגיה של תזונה Ecology of Nutrition ממוקד בהרגלי אכילה של קבוצות אתניות באזור המוצא המקורי והטבעי שלהן
אקו-תזונה Econutrition ממוקד ביחסי הגומלין בין תזונה לבין סביבה

במאמרים בתחום חשוב זה של קשרי תזונה עם אקולוגיה, ניגע בנושאים מעניינים וחשובים בתחומי בריאות האדם ובריאות כדור הארץ בהיבטים שונים.