לאבטיח יש יתרונות בריאותיים וגם הבטחות שנבחן אותן. בעונה החמה, האבטיח הוא פרי מבטיח להרוויית
אכילת פירות תורמת לבריאות, בפרט אם פירות מחליפים בתפריט, ממתקים ומזונות מתוקים מתועשים עתירי סוכר.
ממצאי מחקרים מצביעים על קשר בין צריכת פירות לבין הפחתת סיכון להתפתחות מחלות כגון סרטן, מחלות לב וכלי דם, קטרקט, תפקוד מוחי לקוי ותפקוד חיסוני לקוי.
פירות הם “ממתקים טבעיים” ואכילה שלהם היא עסקת חבילה משתלמת מאוד.
היא עסקת חבילה משתלמת כי אם היא מפחיתה צריכת מוצרים מתוקים מתועשים וחוסכת בצריכת עודפי סוכרים שמזיקים לבריאות.
בנוסף לזה, פירות מספקים מגוון רחב של מרכיבים שמועילים לבריאות כגון סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, יסודות קורט ומגוון פיטוכימיקלים שפועלים במגוון מנגנונים בריאותיים כגון נוגדי חמצון.
חשוב לציין, כי יש כאלו שצריכים להגביל את צריכת הפירות שלהם, בהתאם למצב הבריאותי.
פרי מוגדר בשתי צורות, הגדרה תזונתית והגדרה בוטנית.
פרי בהגדרה תזונתית הוא המוכר והנפוץ ביותר.
בהגדרה תזונתית, פרי הוא לרוב מתוק ובדרך כלל אוכלים אותו שכמתחשק משהו מתוק.
הוא יכול להיות קינוח ויש שאוכלים אותו כארוחת ביניים עם אגוזים או שקדים.
שוחרי בריאות או בריאותנים, אוכלים פירות במקום לאכול ממתקים או לפחות במטרה להפחית צריכת מתוקים תעשייתיים העשירים בסוכר.
הדרך הכי פשוטה והכי ברורה להגדיר פרי היא אם יש לו זרעים. כלומר, אם הוא מכיל זרעים, אז הוא פרי!
עם זאת ההגדרה הבוטנית מורכבת יותר. בהגדרה בוטנית, פרי אמיתי כמו מלפפון או עגבנייה מתפתח מהשחלה. מלפפון ועגבנייה הם דוגמה מצוינת של פירות שמבחינה תזונתית נחשבים ירקות.
ההגדרה הבוטנית של פרי רחבה ומעניינת ואם אתם מעוניינים להעמיק ולהבין יותר, תוכלו לקרוא בספרי בוטניקה. היא מעניינת כי יש גם הגדרה של פירות מדומים, פירות עסיסיים, פירות יבשים (לא הפירות היבשים שמרבים לאכול בתקופת טו בשבט) ועוד…
בכל אופן, הדבר החשוב ביותר הוא לא ההבנה אם מדובר בירק או פרי, אלא ההבנה שמדובר במזון חשוב ביותר מבחינה בריאותית.
במאמרים באתר אנחנו מתייחסים לפירות על פי ההגדרה התזונתית שמוכרת לכולם.
על פי טבלאות משרד הבריאות, מנת פרי נעה בין 30-60 קלוריות.
לאבטיח יש יתרונות בריאותיים וגם הבטחות שנבחן אותן. בעונה החמה, האבטיח הוא פרי מבטיח להרוויית
בננה היא פרי בריא עם שילוב יתרונות שכמעט אין לאף פרי אחר כפי שתוכלו לקרוא
דובדבן וגם גודגדן הם מינים שונים ששייכים לאותה משפחה ויש להם יתרונות בריאותיים. הידעתם? ביפן
מנגו הוא פריא בריא, טעים, אקזוטי ומפתיע. יתכן שמהיום תתחילו להתייחס למנגו קצת אחרת, לאחר
הענב מהווה דוגמה מייצגת של מזון פונקציונלי בריאותי ובפרט בצורת אכילה מסוימת. ענבים הכי בריאים
פירות אקזוטיים לא רק מיוחדים בטעם, במרקם ובמראה שלהם, הם גם בריאים… פירות אקזוטיים זמינים
קליפות פירות הדר תפסו מקום מכובד וזכו להיכלל כתבלין במתכונים שונים או כמרכיב עיקרי במתכונים.
רימון הוא מזון בריא ועוצמתי בהשפעות וביתרונות שלו, והוא אחד הפירות הנחקרים ביותר. מחקרים על
שסק הוא פרי אקזוטי ובריא המכיל מגוון רכיבים נוגדי חמצון התורמים לבריאות. מקור השסק מוצאו
תות שדה הוא פרי מלהיב מבחינה חזותית קולינרית ובריאותית. הוא משתייך למשפחה בוטנית מיוחסת, משפחת
תמר הוא פרי בריא עם יתרונות חשובים מאוד שכדאי להכיר. הוא אחד הפירות הנפוצים ביותר
בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.
מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים
המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.
האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.
התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.
© כל הזכויות שמורות ליוסי שבח לענת שבח ולמרכז לתזונה פונקציונלית
התכנים שבאתר ובעמודי הרשתות החברתיות שלנו, מיועדים לספק מידע בלבד ואינם מהווים הנחיה, המלצה או תחליף לאבחון וייעוץ מקצועי רפואי, תזונתי או טיפולי מכל סוג אחר.
אנא קראו את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות | תקנון דיוור | הצהרת נגישות | מפת האתר