פירות

אכילת פירות תורמת לבריאות, בפרט אם פירות מחליפים בתפריט, ממתקים ומזונות מתוקים מתועשים עתירי סוכר.

ממצאי מחקרים מצביעים על קשר בין צריכת פירות לבין הפחתת סיכון להתפתחות מחלות כגון סרטן, מחלות לב וכלי דם, קטרקט, תפקוד מוחי לקוי ותפקוד חיסוני לקוי.

פירות הם “ממתקים טבעיים” ואכילה שלהם היא עסקת חבילה משתלמת מאוד.

היא עסקת חבילה משתלמת כי אם היא מפחיתה צריכת מוצרים מתוקים מתועשים וחוסכת בצריכת עודפי סוכרים שמזיקים לבריאות.

בנוסף לזה, פירות מספקים מגוון רחב של מרכיבים שמועילים לבריאות כגון סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, יסודות קורט ומגוון פיטוכימיקלים שפועלים במגוון מנגנונים בריאותיים כגון נוגדי חמצון.

חשוב לציין, כי יש כאלו שצריכים להגביל את צריכת הפירות שלהם, בהתאם למצב הבריאותי.

פרי מוגדר בשתי צורות, הגדרה תזונתית והגדרה בוטנית.

פרי בהגדרה תזונתית

פרי בהגדרה תזונתית הוא המוכר והנפוץ ביותר.

בהגדרה תזונתית, פרי הוא לרוב מתוק ובדרך כלל אוכלים אותו שכמתחשק משהו מתוק.

הוא יכול להיות קינוח ויש שאוכלים אותו כארוחת ביניים עם אגוזים או שקדים.

שוחרי בריאות או בריאותנים, אוכלים פירות במקום לאכול ממתקים או לפחות במטרה להפחית צריכת מתוקים תעשייתיים העשירים בסוכר.

פרי בהגדרה בוטנית

הדרך הכי פשוטה והכי ברורה להגדיר פרי היא אם יש לו זרעים. כלומר, אם הוא מכיל זרעים, אז הוא פרי!

עם זאת ההגדרה הבוטנית מורכבת יותר. בהגדרה בוטנית, פרי אמיתי כמו מלפפון או עגבנייה מתפתח מהשחלה. מלפפון ועגבנייה הם דוגמה מצוינת של פירות שמבחינה תזונתית נחשבים ירקות.

ההגדרה הבוטנית של פרי רחבה ומעניינת ואם אתם מעוניינים להעמיק ולהבין יותר, תוכלו לקרוא בספרי בוטניקה. היא מעניינת כי יש גם הגדרה של פירות מדומים, פירות עסיסיים, פירות יבשים (לא הפירות היבשים שמרבים לאכול בתקופת טו בשבט) ועוד…

בכל אופן, הדבר החשוב ביותר הוא לא ההבנה אם מדובר בירק או פרי, אלא ההבנה שמדובר במזון חשוב ביותר מבחינה בריאותית.

במאמרים באתר אנחנו מתייחסים לפירות על פי ההגדרה התזונתית שמוכרת לכולם.

מהי מנת פרי?

על פי טבלאות משרד הבריאות, מנת פרי נעה בין 30-60 קלוריות.

מאמרים בנושא פירות

תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים