כורכום טרי לעומת כורכום יבש: 2 שהם 1

כורכום טרי וכורכום יבש זכו לפופולריות שלהם הודות לשימוש המסורתי ולידע המחקרי המצטבר. מצד אחד יש להם יתרונות משותפים ומצד שני יש בניהם הבדלים מסוימים. אי אפשר להתעלם מהעובדה כי כורכום הוא תבלין וצמח מרפא מיוחד, בין אם הוא טרי ובין אם הוא יבש.

יתרונות וסגולות משותפות לכורכום טרי ולכורכום יבש

  • נוגדי חמצון
  • נוגדי דלקת
  • נוגדי סרטן
  • נוגדי זיהום
  • קידום התחדשות רקמות
  • הגנה על הכבד
  • הגנה על הלב וכלי הדם
  • הפחתת שומני דם וכולסטרול
  • דילול דם
  • הגנה על מערכת העצבים
  • וויסות פעילות מערכת החיסון
  • שיפור תפקוד קוגניטיבי

הבדלים בין כורכום טרי לכורכום יבש

כפי שאפשר לראות בטבלה הבאה, נתונים וממצאים מחקריים מראים כי יש הבדלים בין כורכום טרי לכורכום יבש מבחינת ריכוז רכיבים המצויים בשמן הנדיף ובמיצויים אלכוהוליים של אוליאורזין (oleoresin):

  aromatic-turmerone alpha-turmerone beta-turmerone alpha-santalene
שמן נדיף של כורכום טרי 24.4% 20.5% 11.1%  
שמן נדיף של כורכום יבש 21.4% 7.2% 6.6%  
מיצוי אלכוהול של כורכום טרי 6.2% 53.4% 18.1%  
מיצוי אלכוהול של כורכום יבש 9.6% 6.5%   7.8%

מה בריא יותר, כורכום טרי או כורכום יבש?

על פי הטבלה המשווה בין כורכום טרי לבין כורכום יבש, נראה כי יש הבדל בין השניים מבחינת ריכוז מרכיבים מסוימים. לכן המסקנה המתבקשת היא שכדאי לצרוך גם כורכום טרי וגם כורכום יבש במטרה ליהנות מהיתרונות של שניהם. בשילוב שניהם, נשפר את ההשפעה הבריאותית בצריכת כורכום.

עם זאת, גם צריכת אחד מהם תהיה מספקת במקרים בהם מסיבות שונות לא מתאפשר לעשות שימוש בשניהם. אלו יגולות להיות מגבלות של נוחות, זמינות או טעם.

המאמרים בנושא כורכום טרי נוגד דלקת וכורכום נוגד סרטן, עשויים גם הם לעניין אתכם.

מי זמין יותר, כורכום טרי או יבש?

כורכום יבש זמין יותר וניתן למצוא אותו במהלך כל השנה בחנויות תבלינים, בשווקים וברשתות המזון.

בעבר היה קשה למצוא כורכום טרי בזמינות גבוהה, אבל ככל שעלתה הדרישה, כך עלתה הזמינות. לרוב אפשר למצוא כורכום טרי במקררים ברשתות המזון ובשיא העונה יהיה זמין בדוכנים בשווקים ולעיתים גם בחנויות תבלינים.

מי נפוץ יותר בשימוש כורכום יבש או טרי?

מאז ומתמיד, כורכום יבש נפוץ יותר ונמצא אותו כמעט בכל מטבח, גם כתבלין בודד וגם כחלק מתערובת תבלינים כגון חווייג’ מרק. בנוסף לכך, עמבה הוא מטבל מהנפוצים והמוכרים ביותר, המכיל כורכום. 

מתכונים בריאים המכילים כורכום יבש

מתכונים בריאים המכילים כורכום טרי

מאמרים נוספים בנושא צמחי מרפא ותבלינים
חווייג’ קפה

חווייג’ קפה היא תערובת תבלינים נפלאה שמקורה בתימן והיא מורכבת מתבלינים בעלי השפעה בריאה. שימוש בתערובת חווייג’ קפה חווייג’ קפה

קרא עוד »
חווייג’ מרק

חווייג’ מרק היא תערובת תבלינים נהדרת שמקורה בתימן והיא מכילה תבלינים בעלי השפעה בריאותית. חווייג’ מרק מהווה תחליף מוצלח מאוד

קרא עוד »
גנטיאן ובריאות

גנטיאן הוא צמח מר וההשפעות הבריאותיות שלו מתמקדות במערכת העיכול והכבד. שמות ומשפחה שם בוטני: Gentiana lutea שם עברי: ג’נטיאנה

קרא עוד »
טימין ובריאות

ההשפעה הבריאותית של טימין מתמקדת בעיקר בתמיכה מערכת הנשימה במצבים שונים כגון שיעול. תחום נוסף של תימין הוא בריאות מערכת

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים