בצל מווסת את פעילות מערכת החיסון: על פי הצורך של הגוף, הוא מגביר פעילות או מפחית פעילות

בצל מווסת את פעילות מערכת החיסון. כלומר במצבים כגון שפעת או התקררות בהם נדרשת פעילות נמרצת יותר של מערכת החיסון, בצל יתמוך בצורך הזה. לעומת זאת, במצבי אלרגיה בהם יש עוררות מוגברת של מערכת החיסון, נדרשת הפחתת העוררות הנמרצת הזו, וגם כאן בצל תומך בצורך הזה.

בצל מכיל מרכיבים הנחשבים מועילים לתפקוד של מערכת החיסון ויש לו השפעה בריאותית במצבים כמו שפעת או התקררות. באופן מסורתי, בצל משמש כתמיכה במחלות וירליות חריפות שמערבות את מערכת הנשימה, ואחד השימושים היעילים לשיעול הוא סירופ בצל עם דבש.

בצל הגינה (Allium cepa) שייך למשפחת השושניים (Liliaceae), בה חבר גם שום הגינה (Allium sativum) וגם כרישה (Allium porum). כרישה מוכר גם בשמות לוף או פראסה.

שום נבוב הוא שם מדעי נוסף לבצל הגינה. המילה נבוב (חלול), מתייחסת לעלי הבצל החלולים.

כבר הרבה שנים שאנחנו מגדלים בצל ירוק בגינה או בעציץ ונהנים מאספקה קבועה שלו. במהלך השנים שמנו לב כי צבע הבצל הירוק והמרקם שלו משתנה לעיתים בעונות קרות לעומת עונות חמות.

מהם המרכיבים שיש בבצל ותומכים בפעילות טובה של מערכת החיסון?

בצל מכיל פלבנואידים ומרכיבים נוספים הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי אלרגיה ומווסתי פעילות מערכת החיסון.

בצל ירוק מכיל ויטמין C וקרוטנואידים: בטא קארוטן (beta carotene), לוטאין (lutein), זיאקסאנתין (zeaxanthin). ויטמין C וגם קרוטנואידים נחשבים מרכיבים מסייעים לתפקוד חיסוני תקין.

מומלץ לגוון באכילת בצל, גם מבחינת הסוגים וגם מבחינת אופן השימוש

אפשר לאכול בצל ירוק או כל בצל אחר שאינו ירוק. בצל שאינו ירוק מכונה בצל יבש ובשווקים אפשר למצוא בצבעים שונים כמו בצל לבן, בצל צהוב או בצל סגול.

בצל מומלץ לאכול חי או מבושל. עם זאת צריך לקחת בחשבון שבישול פוגע בפלבונואידים.

הדבר הנוח ביותר הוא לשלב בין בצל חי בסלט לבין בצל מבושל בתבשילים שונים.

מאמרים נוספים בנושא בריאות מערכת החיסון
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים