השפעת סברס על מערכת העיכול

אכילת סברס יכולה לשנות את מרקם הצואה ולסייע במצבים בהם יש יציאות רכות.

עם זאת, יש מצבים במערכת העיכול בהם צריך להיזהר מאכילת סברס.

אחת ההשפעות המוכרות באכילת סברס היא שהוא גורם לעצירות, לכן יש את אלו החוששים לאכול ממנו או מקפידים לאכול מעט סברס עקב כך.

בנוסף להשפעה שלו על מערכת העיכול, הוא מכיל מרכיבים בריאותיים כמו נוגדי חמצון, כך שהוא מהווה מזון פונקציונלי.

סברס הוא פרי!

סברס הוא פרי הצבר, הוא מקומי ומקושר מאוד לארץ ישראל.

הוא גדל בר ויש גם חוות גידול המתמקדות בגידול צבר ובשיווק שלו בשווקים השונים.

חבר קרוב של הסברס הוא קקטוס נופליטוס. בקקטוס נופליטוס אוכלים בעיקר את הגבעולים.

השפעת סברס על מרקם הצואה

אכילת סברס עשויה לעזור במיצוק הצואה, כך שיציאות רכות יהיו מוצקות יותר.

במרבית המקרים במצבים בהם סובלים מעצירות, אכילת סברס עלולה להחמיר עצירות.

יש כאלו שמדווחים על כך שאכילת סברס כולל בליעת הזרעים שיש בהם, תגרום לרוב ליציאה קשה יותר.

לכן, אלו הסובלים מעצירות אך רוצים ליהנות מטעמם ומהשפעתם כמזון פונקציונלי, מוטב שיאכלו כמות קטנה מהפירות או אם רוצים לאכול כמות גדולה יותר, יש להימנע מאכילת הזרעים הקשים.

מי צריך להיזהר מאכילת סברס?

כפי שכבר אמרנו, יש צורך לנקוט בזהירות אם קיימת עצירות.

בנוסף לזה, אנשים עם היסטוריה של חסימת מעיים או בעלי סיכון מוגבר להתפתחות חסימות מעיים צריכים להיזהר מאוד מאכילה של סברס בגלל הזרעים שיש בהם.

במצבים כמו מחלות מעי דלקתיות (מחלת קרוהן, קוליטיס כיבית), בהם עלולה להתפתח היצרות של המעי, אכילת סברס כולל זרעי סברס עלולה לגרום לחסימת מעי.

פיגמנטים נוגדי חמצון של סברס

טווח צבעי פירות הצבר (צהוב-כתום-ארגמן) מתקבל הודות לקבוצת פיגמנטים שנקראת בטאלאינים או בטאקסאנתינים המצויים גם בסלק.

כמזון פונקציונלי והודות לפיגמנטים אלו, פירות הצבר מתאפיינים בפעילות נוגדת חמצון חזקה.

סיכום 

סברס הוא דוגמה של מזון פונקציונלי בו צריך לעשות שימוש מושכל ונכון בהתאם למצב הבריאות.

כלומר, יש מצבים בהם אכילת סברס תתרום ותשפר את איכות החיים במקרים בהם יש יציאות רכות שמהוות נטל לאנשים מסוימים.

לעומת זאת, במצבים בהם יש סיכון לחסימת מעיים, צריך להיזהר מאכילת סברס.

מאמרים נוספים בנושא בריאות מערכת העיכול
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים