חווייג’ קפה היא תערובת תבלינים נפלאה שמקורה בתימן והיא מורכבת מתבלינים בעלי השפעה בריאה.
שימוש בתערובת חווייג’ קפה
חווייג’ קפה נהוג להוסיף בהכנת משקאות חמים כגון קפה שחור, קפה לבן, גישר (קליפות קפה), תה או חליטות צמחים מסוגים שונים.
הוספת חווייג’ קפה למשקאות החמים, משמשת כתבלין למשקאות אלו ומשנה את טעמם המקורי. יש האומרים כי הוספת חווייג’ קפה למשקאות, מקנה להם ארומה אקזוטית.
אנחנו נוהגים לחלוט חווייג’ קפה במים רותחים ולשתות כמשקה בפני עצמו.
חווייג’ קפה אפשר גם להוסיף בהכנת משקה כורכום מיוחד שנקרא גולדן מילק.
מה מכילה תערובת חווייג’ קפה
תערובת חווייג’ קפה מכילה תבלינים הכוללים ג’ינג’ר, הל וקינמון ויש המוסיפים גם ציפורן.
יחס התבלינים בחווייג’ שונה וג’ינג’ר הוא המרכיב הדומיננטי בתערובת.
יתרונות חווייג’ קפה
- ג’ינג’ר, המרכיב הדומיננטי שבו פועל כנוגד דלקת ונוגד חמצון. בפרט בשתייה מרובה, ג’ינג’ר עשוי לחמם ולהגביר מתן שתן
- הל משפיע לטובה על מערכת העיכול ומסייע בהפגת גזים
- קינמון מסייע בהפחתת רמות סוכר בדם ובעל פעילות נגד חיידקים ופטריות
- ציפורן הוא תבלין מרוכז, בעל פעילות נגד פטריות וחיידקים
מה הקשר בין חווייג’ קפה לחווייג’ מרק?
להלן הקשר בין חווייג’ קפה לחווייג’ מרק:
- בשני המקרים מדובר בתערובות תבלינים מהמסורת והמטבח התימני
- חווייג’ הוא שם המתאר תערובת תבלינים לשימושים שונים כגון תערובת לתיבול קפה לעומת תערובת לתיבול מרק