ממצאים מחקריים מראים כי קמומיל (בבונג) משפיע לטובה בהפרעות נפשיות כמו חרדה מתונה. עם זאת, הדעות חלוקות לגבי יעילות ההשפעה המנטלית של הצמח.
יש הטוענים כי ההשפעה המנטלית של קמומיל זניחה ולא ממש יעילה. מחלוקת נוספת, נוגעת בהשפעת קמומיל בהפרעות שינה ויש הטוענים כי ההשפעה במקרה זה לא יעילה. לעומת זאת, מניסיוני קמומיל הוא צמח נהדר במצבי בריאות אלו, בפרט אם נעשה בו שימוש נכון, בזמן הנכון ולאדם הנכון.
במסגרות שונות בהן אני מלמד ומנחה קליני, גם במסלולי לימודים כמו נטורופתיה וצמחי מרפא וגם בלימודי המשך לקהל מקצועי בקורס תזונה פונקציונלית, מופתעים מהשפעת קמומיל בהפרעות נפשיות.
פעילות נוגדת חרדה של קמומיל
במחקר שנמשך 8 שבועות בהשתתפות 61 מטופלים עם אבחנה של חרדה קלה עד בינונית, נראה כי תמצית קמומיל פעלה כנוגדת חרדה בצורה מתונה. עם זאת, ציינו החוקרים כי סביר שהפעילות נוגדת החרדה, לא תשפיע במצבי חרדה קשים יותר (Amsterdam et al. 2009).
החוקרים ייחסו את הפעילות נוגדת החרדה, לקבוצת הפלבונואידים המצויה בתפרחות קמומיל.
החוקרים משערים כי מנגנון הפעולה של הפלבונואידים מקושר להשפעה שלהם על מעבר עצבי בו ישנה מעורבות של דופמין, סרוטונין, נוראדרנלין ו – GABA (חומצה גאמה אמינו בוטירית).
פעילות נוגדת דיכאון של קמומיל
כשהחוקרים ניתחו את תוצאות המחקר על השפעת קמומיל בחרדה, הם ציינו כי הוא עשוי להועיל גם כנוגד דיכאון בבני אדם (Amsterdam et al. 2012).
חשוב לציין כי משתתפי המחקר היו עם אבחנה עיקרית של חרדה ורק אצל חלק מהם הייתה אבחנה משנית של דיכאון.
עם זאת, סיכמו החוקרים כי נדרשים מחקרים קליניים מבוקרים נוספים של קמומיל, על מטופלים שמאובחנים עם דיכאון כמצב בריאותי עיקרי.