בהשוואה של מטבל עמבה עיראקי לעומת מטבל חילבה תימני אנחנו מוצאים מרכיב משותף אחד, יתרונות משותפים וחיסרון משותף אחד.
עמבה הוא מטבל מהמטבח העירקי וחילבה הוא מטבל מהמטבח התימני ושניהם הפכו להיות תבלין או מטבל פופולריים במסעדות שונות.
חילבה מככבת במסעדות תימניות כמטבל המוגש לצד מרקים מסוגים שונים, בתוספת פיתות או לחוח.
עמבה לעומת זאת, נפוצה כתבלין שמוסיפים למנות שונות במסעדות או מזנונים המגישים אוכל רחוב, לרוב כזה המוגש בתוך פיתה.
המרכיב המשותף
זרעי חילבה הם מרכיב משותף שיש גם בעמבה וגם בחילבה. זרעי חילבה הם יתרון וגם חיסרון, כפי שאנחנו מפרטים בהמשך.
יתרונות משותפים
היתרונות המשותפים של שני מטבלים אלו, נובע מהמרכיבים שלהם כגון:
- פעילות מיטיבה על סוכר, כולסטרול ושומני דם המיוחסת לזרעי חילבה
- פעילות נוגדת חמצון המיוחסת למרכיבים שונים המצויים בהם כגון כורכום המצוי במטבל עמבה ועגבנייה המצויה במטבל חילבה
החיסרון המשותף
החיסרון המשותף הוא ריח גוף לא נעים שעלול להופיע בעקבות אכילת מטבל חילבה או עמבה. ככל שהכמות הנאכלת גבוהה יותר, עולה הסבירות להפרשת הריח הלא נעים.