ההבנה הרווחת בנוגע למזון מלא מתייחסת בעיקר לדגנים. כלומר, דגן מלא הוא כזה שזרעיו לא עברו ליטוש מסיבי ועדיין מכילים מספר שכבות העתירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ומגוון רחב של פיטוכימיקלים התורמים לבריאות.
מזון מלא - מהו?
בהגדרות של תזונה פונקציונלית ומזונות פונקצינליים, המושג 'מזון מלא' הוא לא רק אכילת דגנים מלאים, אלא התייחסות רחבה יותר לכלל חלקי המזון בקבוצות המזון השונות.
להלן מספר דוגמאות להגדרה ולצריכת 'מזון מלא':
הקפדה על אכילת ירקות ופירות על קליפתם, לרבות כאלו שלא נהוג לאכול את קליפתם כגון סלק ומנגו
אכילת ענבים על קליפתם ועל זרעיהם
אכילת רימון על זרעיו
מתן דגש רב יותר לצריכת אגוזים, שקדים וזרעונים כגון זרעי פשתה וזרעי צ'יאה (מרווה), על פני שמנים המופקים מהם
אכילת 'מזון מלא' על פי הדוגמאות שהוצגו לעיל, מגדירה מזון פונקציונלי ומציגה כיצד ניתן להפיק בצורה מיטבית את איכויות המזון המצויים על שולחננו ולקדם בריאות.