קישוא וגזר מוקפצים עם רצועות טופו ברוטב סויה ושמן שומשום
מרכיבים (4 מנות)
♦ 3 קישואים בגודל בינוני
♦ 2 גזרים
♦ 1 בצל
♦ 2-3 שיני שום
♦ 100 גרם איטריות אורז (כשליש חבילה)
♦ חבילת טופו (כ- 300 גרם)
♦ 9 כפות רוטב סויה
♦ 7 כפות שמן זית
♦ 2 כפות שמן שומשום
♦ 1 כף תערובת דואה מצרית (תערובת המכילה בוטנים, כוסברה ופלפלת חריפה).
♦ 1/2 כפית אבקת שום
אופן ההכנה
הכנת המצרכים:
שוטפים, מנקים ומקלפים את הירקות.
חותכים לרצועות דקות ומניחים כל סוג בכלי נפרד: קישוא, גזר, טופו. קוצצים את הבצל ואת השום.
מבשלים למשך דקה במים רותחים את איטריות האורז, שוטפים במים קרים, מסננים ומקררים במקרר.
תהליך ההקפצה:
שלב א' - הקפצת הירקות
מחממים 5 כפות שמן זית במחבת ווק או במחבת טפלון.
כשהשמן התחמם היטב (מחבת ווק מברזל מתחממת באיטיות יותר לעומת מחבת רגילה) מתחילים להוסיף את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, גזר, קישוא. מדי פעם מקפיצים ומערבבים. מחכים מספר דקות לפני שמוסיפים את המזון הבא. אין לחכות עד שהירקות יהיו רכי מדי.
פירוט: מוסיפים לסיר בצל ומטגנים קלות כ 2-3 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. לאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר ולבסוף את רצועות הזוקיני.
מוסיפים למחבת 3-4 כפות רוטב סויה וכף שמן שומשום, מקפיצים ומערבבים את כל הירקות ומעבירים את כל התערובת לכלי נפרד.
שלב ב' - הקפצת הטופו
מחממים כף שמן זית וכף שמן שומשום במחבת.
כשהשמן התחמם מוסיפים את רצועות הטופו, ומתבלים ב - 3 כפות רוטב סויה, כף תערובת דואה, וחצי כפית אבקת שום. מקפיצים, מערבבים ומעבירים את הטופו לירקות המוקפצים.