בצל למערכת החיסון
בצל מכיל מרכיבים הנחשבים מועילים לתפקוד של מערכת החיסון.
בצל הגינה (Allium cepa) שייך למשפחת השושניים (Liliaceae), בה חבר גם שום הגינה (Allium sativum) וגם כרישה (Allium porum). כרישה מוכר גם בשמות לוף או פראסה.
שום נבוב הוא שם מדעי נוסף לבצל הגינה. המילה נבוב (חלול), מתייחסת לעלי הבצל החלולים.
כבר הרבה שנים שאנחנו מגדלים בצל ירוק בגינה או בעציץ ונהנים מאספקה קבועה שלו. במהלך השנים שמנו לב כי צבע הבצל הירוק והמרקם שלו משתנה לעיתים בעונות קרות לעומת עונות חמות.
בצל מכיל פלבנואידים המקנים לו פעילות נוגדת דלקת וגם נוגדת אלרגיה.
בצל ירוק מכיל ויטמין C וקרוטנואידים: בטא קארוטן (beta carotene), לוטאין (lutein), זיאקסאנתין (zeaxanthin). ויטמין C וגם קרוטנואידים נחשבים מרכיבים מסייעים לתפקוד חיסוני תקין.
מומלץ לגוון באכילת בצל, גם מבחינת הסוגים וגם מבחינת אופן השימוש.
אפשר לאכול בצל ירוק או כל בצל אחר שאינו ירוק. בצל שאינו ירוק מכונה בצל יבש ובשווקים אפשר למצוא בצבעים שונים כמו בצל לבן, בצל צהוב או בצל סגול.
בצל מומלץ לאכול חי או מבושל. עם זאת צריך לקחת בחשבון שבישול פוגע בפלבונואידים.
הדבר הנוח ביותר הוא לשלב בין בצל חי לבין בצל מבושל בתבשילים שונים.