דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> תבשיל כוסמת עם ירקות מיובשים, טעים וקל להכנה |
תבשיל כוסמת עם ירקות מיובשים, טעים וקל להכנה
במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל כוסמת עם ירקות מיובשים, טעים וקל להכנה.
מרכיבים ל – 4 עד 6 מנות
-
250 גרם (כוס וחצי) כוסמת ירוקה
-
2 ו - 1/4 כוסות מים
-
2 בצלים גדולים קצוצים
-
4 כפות שמן זית כתית מעולה
-
3 כפות תערובת ירקות מיובשים
-
3 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח, במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
אופן ההכנה
-
מעבירים את כל המרכיבים לסיר, למעט שמן הזית ומביאים לרתיחה
-
לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה למשך כ – 15 דקות בכלי סגור
-
1-2 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את שמן הזית
-
לאחר כיבוי האש, להמתין כ - 10 דקות לפחות עם סיר מכוסה, לפני ההגשה
אופן הגשת התבשיל
מומלץ להגיש לצד תבשיל קטניות או תבשיל דגים.
מזון פונקציונלי בתבשיל
-
כוסמת מכילה ריכוז מאוד גבוה של סיבים תזונתיים. בנוסף לכך, היא מכילה פלבנואיד שנקרא רוטין. רוטין כמו שאר הפלבונואידים, פועל כנוגד חמצון ונוגד אלרגיה
-
בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. קוורציטין כמו שאר הפלבונואידים, פועל כנוגד חמצון ונוגד אלרגיה
|
|
|
|
|
|