ברוכים הבאים למדור מאמרים מקצועיים ב'תזונה פונקציונלית'. תוכלו לקרוא כאן מאמרים ומחקרים מקצועיים בנושא תזונה פונקציונלית, צמחי מרפא ועוד. מאמרים אלו מיועדים לבעלי מקצוע מתחומי הבריאות השונים, אך כמובן פתוחים לעיון לכל המעוניין.
חלקנו נעשים חשדניים כשאנו שומעים טענות, הניתנות למזון זה או אחר, על תכונות של 'ניקוי גוף'. אבל מה אם מזונות מסוימים אכן עוזרים לתהליך הדטוקסיפיקציה הטבעי שמתרחש אצלנו בגוף ביום יום?
תמיד אמרו לנו שארוחת הבוקר חשובה לשיפור היכולת הקוגניטיבית. היא אכן חשובה בהקשר זה, אך לא רק. ארוחת הבוקר עשויה לקחת חלק חשוב גם בהתמודדות עם מגפת המאה ה-21, השמנת-יתר.
חטיף טבעי, טעים וקל להכנה המבוסס על תמרים בשילוב צמחי מרפא. החטיף פותח להנאת הכלל ובפרט עבור אלו הזקוקים לתמיכה בפעילות מערכת החיסון במצבים שונים (שפעת והתקררות, זיהום ויראלי, תמיכה במהלך כימותרפיה)
ענב צמח גפן היין - Vitis vinifera מהווה דוגמה מייצגת למזון פונקציונלי. במאמר אציג בפניכם את דרך האכילה המומלצת, וכן תקצירי מחקרים אודות ההשפעה הבריאותית של חלקי הגפן השונים
אני עוסק בחקר הסלק מזה למעלה מ- 15 שנה, וככל שחולף הזמן מצטברים המחקרים המאששים את השימוש המסורתי וחושפים את תכונותיו האדפטוגניות (המסייעות להסתגל טוב יותר למצבי סטרס)
מחקרים שנערכו על פטריות מאכל מסוגים שונים, נותנים תוקף מדעי לשימוש בפטריות לא רק להנאה אלא גם לקידום הבריאות. עיקר תקצירי המחקרים מתמקדים במחלות השכיחות ביותר בעולם המערבי
כולם שמעו על חומצות שומן מקבוצת אומגה 3.
הרוב שמעו על חומצות השומן EPA ו- DHA.
מעט שמעו על חומצת השומן DPA.
בכתבה זו אסביר על חומצת השומן DPA ובפרט על הזמינות הביולוגית של אומגה 3 ממקור צמחי.
תמר הוא אחד הפירות הנפוצים ביותר והזמינים במהלך כל השנה, הן כתמר טרי והן כתמר מיובש. למרות הפופולאריות הרבה שלו, הוא אינו מוערך דיו בהתייחס להשפעותיו הבריאותיות.
בנטורופתיה נפוץ השימוש במיץ סלק. נהוג לשתות אותו כפי שהוא או במשולב עם ירקות ופירות נוספים. משמש בעיקר בתהליכי דטוקסיפיקציה - 'ניקוי גוף' או 'ניקוי כבד'