ברוכים הבאים למדור כתבות ב'תזונה פונקציונלית'. תוכלו לקרוא כאן כתבות מעניינות ומרתקות בנושאים שונים: נטורופתיה, תזונה פונקציונלית, צמחי מרפא, תבלינים, ריפוי טבעי ועוד.
ההבנה הרווחת בנוגע למזון מלא מתייחסת בעיקר לדגנים. בהגדרות של תזונה פונקציונלית ומזונות פונקצינליים, המושג 'מזון מלא' הוא לא רק אכילת דגנים מלאים, אלא התייחסות רחבה יותר לכלל חלקי המזון בקבוצות המזון
לאור המוניטין הרב שצבר אגוז המלך וממשיך לצבור, קיימת נטייה בקרב חלק מהציבור לצרוך אגוזי מלך כמקור בלעדי או כמעט בלעדי של אגוזים וזרעונים שומניים בתפריט. האם מומלץ?
בשיר המפורסם "מכופף הבננות", מתואר כיפוף הבננות כטריק החביב ביותר על היצור הנותן לירקות ולפירות את צורתם האופיינית. לא בִּכְדִי, מכופף בננות אוהב טריק זה יותר מכל, כי הבננה היא פרי מיוחד מאין כמוהו.
תות שדה הוא פרי מלהיב מבחינה חזותית קולינרית ובריאותית, המהווה מרכיב מבוקש בתפריט הקינוחים. מחקרים שנערכו בעשור האחרון, מציגים את החומרים הפעילים בתות שדה ומעידים על הפוטנציאל הבריאותי שבאכילתו.
ככל שחולף הזמן, הולך השקד ותופס מקום של כבוד בקטגוריית 'מזונות על' או 'מזונות פונקציונליים'. במאמר זה אסקור את השקד מכיוונים שונים: מסורתיים, בוטניים, קולינריים ובריאותיים.
למרבית האנשים מסמל הדובדבן חוויה טובה ומתוקה, בעוד הדובדבן הוא פרי חמוץ. עובדה סותרת זו תמוהה - איך יכול להיות שהדובדבן חמוץ??? ואילו השפעות בריאותיות יש לו???