אחד האתגרים בניהול תפריט בריאותי כולל המעטה או הימנעות מצריכת סוכר לבן/חום ומוצריו.
החלופות יכולות לכלול פירות מיובשים כגון תמרים, צימוקים ודבלים או מיצויים/סירופים כגון סטיביה ואגבה. בנוסף לכך, כריכי פירות יכולים להוות חלופה נאותה לעוגה.
להלן המרכיבים לצורך הכנת כריכי פירות: מרכיבים
פרוסות לחם מלא ואיכותי כגון לחם שיפון, כוסמין, שעורה או חיטה מלאה
בפסח: מצה מחיטה מלאה, שיפון או כוסמין
פרוסות פרי טרי כגון תפוח, אגס, וכמובן תות שדה
ממרח שקדים או טחינה גולמית מלאה (ניתן למרוח שכבה דקה מאוד במידה ורוצים לחסוך בקלוריות)
ניתן להוסיף פרי מיובש להגברת המתיקות
אופן ההכנה
להכנת כריך תות שדה: יש למרוח שתי פרוסות לחם או מצה בממרח שקדים וביניהן להניח פרוסות תות שדה טרי בכמות הנדרשת.