סלט ירקות עשיר ברכיבים נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם קבוצת רכיבים תזונתיים חשובים מאוד. במתכון נסביר איך להכין סלט ירקות צבעוני ועוצמתי של ירקות נבחרים המכילים מגוון נוגדי חמצון.
מרכיבים
-
סלק אדום בינוני (כולל קליפתו) חתוך לרצועות דקות
-
2 גזרים מגורדים
-
10-15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים או 2-3 עגבניות רגילות אדומות במיוחד חתוכות לקוביות
-
2 יחידות גדולות של פלפל אדום/כתום/צהוב חתוכים לרצועות
-
1 בצל סגול בגודל קטן חתוך לרצועות
-
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
-
5-10 אגוזי ברזיל גרוסים
-
1 כפית גרגירי קצח
-
1/2-1 מיץ לימון טרי
-
1-2 כפיות נבט חיטה
איך מכינים?
להעביר את כל המרכיבים לקערה, לערבב לאכול בתאבון.
המלצות
-
כחלק מתהליך ניקוי הסלק, מסירים את החלקים הגסים של השורשים הדקים מלמטה ואת הקליפה הגסה בחלקו העליון. את שאר חלקי הקליפה להשאיר
-
אנחנו ממליצים לא לקלף את הסלק ואת גזר
מזון פונקציונלי בסלט
-
סלק אדום מכיל בטאלאינים
-
גזר, פלפל ופטרוזיליה מכילים קרוטנואידים
-
בצל סגול מכיל פלבונואידים
-
פטרוזיליה ולימון מכילים ויטמין C
-
אגוזי ברזיל מכילים סלניום
-
נבט חיטה מכיל ויטמין E
-
כל מרכיבי הסלט האלו פועלים כנוגדי חמצון