תזונה פונקציונלית - מרק שורשים מזינים
דף הבית >> מתכונים בריאים >> מרקים >> מרק שורשים מזינים

מרק שורשים מזינים

במתכון הזה נסביר איך להכין מרק שורשים מזינים.

מרכיבים

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 שורש סלרי קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש פטרוזיליה בגודל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר בגודל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בטטה בגודל בינוני
  • ¼ כוס שמן זית מכבישה קרה
  • מיסו או רוטב סויה או מלח לפי הטעם. במידה ויש רגישות לחיטה, שעורה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה ובמיסו, יש להימנע מהם ולעשות שימוש במלח
  • 2-3 שיני שום בגודל בינוני, קצוצות
  • מים

אופן ההכנה

  1. לחתוך לקוביות קטנות את כל השורשים והפקעות
  2. להזהיב את הבצל בשמן הזית
  3. להוסיף לבצל המוזהב בסיר את קוביות הירקות ואת שאר המרכיבים, למעט שמן הזית
  4. לכסות במים כ - 5 ס"מ מעל גובה פני המרכיבים
  5. להביא לרתיחה, ולהמשיך לבשל בכלי סגור על אש קטנה למשך כ- חצי שעה
  6. דקה לפני סיום הבישול, להוסיף את שמן הזית ולערבב

מזון פונקציונלי בתבשיל

גזר ובטטה מכילים קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון.