תזונה פונקציונלית - רוטב עגבניות
דף הבית >> מתכונים בריאים >> רטבים >> רוטב עגבניות

רוטב עגבניות

במתכון הזה נסביר איך מכינים רוטב שימושי מאוד המבוסס על עגבניות עשירות בליקופן, הפיגמנט האדום שמקנה לה את צבעה האופייני.

מרכיבים

  • 6 עגבניות בגודל בינוני, הכי אדומות שיש
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 שיני שום
  • 2 – 3 כפות שמן זית כתית מעולה.
  • 1 – 2 כפות רוטב סויה אמיתי או לפי הטעם האישי. אם יש רגישות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה, יש להחליף אותו במלח לפי הטעם
  • תבלינים לפי הטעם כגון אזוב (זעתר), כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון (קמצוץ מכל אחד).

איך מכינים?

להניח בסיר את כל המרכיבים ולבשל בכלי מכוסה, עד התרככות מלאה של העגבניות

אופן הגשה

  • להגיש חם, כרוטב לתבשילי תבואות כגון קינואה, כוסמת ואורז
  • כמו כן, תבשיל זה יכול לשמש כרוטב לתבשיל קטניות כגון חומוס גרגירים או לפילה דג אפוי או לקציצות דג או כבסיס לשקשוקה טופו

מרכיבי המתכון כמזונות פונקציונליים

  • עגבנייה מכילה ליקופן בריכוז גבוה מאוד. ליקופן הוא צבען (פיגמנט) השייך לקבוצת הקרוטנואידים. הליקופן הוא נוגד חמצון חזק ביותר ומשמש כטיפול מונע או כחלק מטיפול בסוגי סרטן שונים. תכונה נוספת לליקופן ולעגבנייה, היא הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, מעצם היות הליקופן נוגד חמצון חזק
  • בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. לקוורציטין כמו שאר הפלבנואידים, פעילות נוגדת חמצון ונוגדת אלרגיה
  • כורכום מכיל כורכומינואידים כגון כורכומין ופועל כנוגד דלקת, נוגד חמצון ובעל השפעה מטיבה על תפקוד הכבד
  • שמן זית מקושר להפחתת סיכון להתפתחות סרטן ומחלות לב וכלי דם