תבשיל עגבניות

מרכיבים

ª   4 – 6 עגבניות בגודל בינוני.

ª   2 – 3 בצלים גדולים.

ª   2 – 3 שיני שום.

ª   2 – 3 כפות שמן כתית כתית מעולה.

ª   1 – 2 כפות רוטב סויה אמיתי או לפי הטעם האישי.

ª   תבלינים לפי הטעם כגון כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון (קמצוץ מכל אחד).

אופן ההכנה

ª   להניח בסיר את כל מרכיבי המתכון, ולבשל בכלי מכוסה, על אש קטנה כרבע שעה או עד שהעגבניות התרככו והגירו את הנוזלים.

ª   להגיש חם, כרוטב לתבשילי תבואות כגון קינואה, כוסמת ואורז.

ª   כמו כן, תבשיל זה יכול לשמש כרוטב לתבשיל קטניות כגון חומוס גרגירים או לפילה דג אפוי.

מרכיבי המתכון כמזונות פונקציונליים

ª   עגבנייה מכילה ליקופן בריכוז גבוה מאוד. ליקופן הוא צבען (פיגמנט) השייך לקבוצת הקרוטנואידים. הליקופן הוא נוגד חמצון חזק ביותר ומשמש כטיפול מונע או כחלק מטיפול בסוגי סרטן שונים. תכונה נוספת לליקופן ולעגבנייה, היא הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, מעצם היות הליקופן נוגד חמצון חזק.

ª   כמזון פונקציונלי, מכיל הבצל ריכוז גבוה של קוורציטין. לקוורציטין כמו שאר הפלבנואידים, פעילות נוגדת חמצון ונוגדת אלרגיה.

ª   כמזון פונקציונלי, מהווה כורכום מקור לכורכומין. כורכומין פועל כנוגד דלקת ובעל השפעה  מטיבה על תפקוד הכבד.

ª   כמזון פונקציונלי, מהווה הפלפל השחור, רכיב המשפר זמינות ביולוגית (ספיגה) של רכיבים שונים (כגון כורכום) במעי.

למתכוני ירקות נוספים לחצו כאן

למתכוני בריאות נוספים לחצו כאן