תזונה פונקציונלית - מרק נבטוטי מש
דף הבית >> מתכונים בריאים >> מרקים >> מרק נבטוטי מש

מרק נבטוטי מש

במתכון הזה נסביר לכם איך מכינים מרק נבטוטי מש המכונה גם שעועית מש.

טרום הכנה: איך מכינים נבטוטים מפולי מש?

  1. משרים מש במים למשך 24 שעות. במהלך זמן זה מחליפים את המים מספר פעמים, בפרט בקיץ
  2. כעבור 24 שעות שופכים את המים, שוטפים את המש ומחזירים לקערה
  3. מצמידים מגבת יבשה לפולי המש בצורה שתכסה אותם ומניחים במקום חמים עד נביטה של נצר (צ'ופצ'יק קטן שנובט). במהלך זמן הנביטה, שוטפים את הפולים פעם ביום (בקיץ 3-4 פעמים ביום)
  4. לאחר הנביטה שומרים את הפולים המונבטים בקערה במקרר, מכוסים במגבת. לשים לב שהפולים לא רטובים, כך הם ישמרו יותר זמן
  5. במהלך השבוע ניתן להשתמש בנבטוטי מש מוכנים, בכמות הרצויה, להכנת המרק המהיר או המשודרג

מרק נבטוטי מש מהיר הכנה

מרכיבים

  • 1 כוס נבטוטי מש
  • 2-3 כוסות מים
  • 3-4 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח במידה ויש רגישות למרכיבי סויה כמו חיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב
  • פלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים 

  1. מוסיפים לסיר הבישול את כל המרכיבים: פולי מש מונבטים, מים, רוטב סויה ופלפל שחור
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך 5-10 דקות

מרק נבטוטי מש משודרג

מרכיבים 

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2-3 כוסות נבטוטי מש (למרק פחות סמיך השתמשו ב-2 כוסות)
  • 3-4 כפות רוטב סויה
  • 5 כוסות מים
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • זרעי כוסברה לפי הטעם

איך מכינים

  1. מזהיבים את הבצל עם שמן זית בסיר הבישול
  2. מוסיפים את השום ואת התבלינים ומערבבים עם הבצל למשך דקה
  3. מוסיפים לסיר את נבטוטי המש, רוטב סויה, ומים
  4. מבשלים על אש גבוהה כ 5-7 דקות, עד לרתיחה
  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 5-30 דקות נוספות. זמן הבישול משתנה בהתאם למרקם המש שאתם מעוניינים

מזון פונקציונלי במרק

  • מש היא קטנית עשירה בסיבים תזונתיים ומסייעת בשמירה על מערכת העיכול
  • היא עשירה במינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן
  • שעועית מש עשירה מאוד גם בפולאט. פולאט משחק תפקיד חשוב מאוד במנגנונים ביולוגיים שונים וקשור להשפעות בריאותיות שונות