מרק נבטוטי מש
במתכון הזה נסביר לכם איך מכינים מרק נבטוטי מש המכונה גם שעועית מש.
טרום הכנה: איך מכינים נבטוטים מפולי מש?
-
משרים מש במים למשך 24 שעות. במהלך זמן זה מחליפים את המים מספר פעמים, בפרט בקיץ
-
כעבור 24 שעות שופכים את המים, שוטפים את המש ומחזירים לקערה
-
מצמידים מגבת יבשה לפולי המש בצורה שתכסה אותם ומניחים במקום חמים עד נביטה של נצר (צ'ופצ'יק קטן שנובט). במהלך זמן הנביטה, שוטפים את הפולים פעם ביום (בקיץ 3-4 פעמים ביום)
-
לאחר הנביטה שומרים את הפולים המונבטים בקערה במקרר, מכוסים במגבת. לשים לב שהפולים לא רטובים, כך הם ישמרו יותר זמן
-
במהלך השבוע ניתן להשתמש בנבטוטי מש מוכנים, בכמות הרצויה, להכנת המרק המהיר או המשודרג
מרק נבטוטי מש מהיר הכנה
מרכיבים
-
1 כוס נבטוטי מש
-
2-3 כוסות מים
-
3-4 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח במידה ויש רגישות למרכיבי סויה כמו חיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב
-
פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים
-
מוסיפים לסיר הבישול את כל המרכיבים: פולי מש מונבטים, מים, רוטב סויה ופלפל שחור
-
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך 5-10 דקות
מרק נבטוטי מש משודרג
מרכיבים
-
2 בצלים גדולים קצוצים
-
2 שיני שום קצוצות
-
2-3 כוסות נבטוטי מש (למרק פחות סמיך השתמשו ב-2 כוסות)
-
3-4 כפות רוטב סויה
-
5 כוסות מים
-
פלפל שחור לפי הטעם
-
זרעי כוסברה לפי הטעם
איך מכינים
-
מזהיבים את הבצל עם שמן זית בסיר הבישול
-
מוסיפים את השום ואת התבלינים ומערבבים עם הבצל למשך דקה
-
מוסיפים לסיר את נבטוטי המש, רוטב סויה, ומים
-
מבשלים על אש גבוהה כ 5-7 דקות, עד לרתיחה
-
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 5-30 דקות נוספות. זמן הבישול משתנה בהתאם למרקם המש שאתם מעוניינים
מזון פונקציונלי במרק
-
מש היא קטנית עשירה בסיבים תזונתיים ומסייעת בשמירה על מערכת העיכול
-
היא עשירה במינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן
-
שעועית מש עשירה מאוד גם בפולאט. פולאט משחק תפקיד חשוב מאוד במנגנונים ביולוגיים שונים וקשור להשפעות בריאותיות שונות
|
|
|
|