תזונה פונקציונלית - גרנולה ביתית טעימה ולא שגרתית
דף הבית >> מתכונים בריאים >> קינוחים >> גרנולה ביתית טעימה ולא שגרתית

גרנולה ביתית טעימה ולא שגרתית

במתכון זה נסביר לכם איך להכין גרנולה ביתית טעימה ובריאה יותר.

מרכיבים למנה

  • 4-6 כפות שיבולת שועל מהסוג הגס והכהה
  • חופן אגוזים כגון פקאן, מקדמיה, פיסטוק, לוז, מלך, שקדים
  • 1-2 כפות שומשום מלא
  • 1 כוס משקה סויה ללא תוספת סוכר. אם ממש לא אוהבים משקה סויה, אפשר להחליף במשקה אחר כגון שקדים או שיבולת שועל
  • 1/2-1 כוס פרי כגון תפוח, אגס, מנגו, אננס, אוכמניות, פטל

אופן ההכנה

  1. קלו את שיבולת השועל ואת זרעי השומשום במחבת יבשה על להבה נמוכה במשך מספר דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם כדי שלא יישרף
  2. הניחו את שיבולת  השועל והשומשום להתקרר קצת לפני אכילה (אפשר להכין מראש כמות גדולה יותר, למספר ימים ולאחסן בצנצנת אטומה)
  3. חתכו פרי או פירות
  4. ערבבו את כל המרכיבים בקערה ואכלו בהנאה

תוספות לגרנולה הביתית

ניתן להוסיף פירות יער קפואים כגון פטל, אוסנה, דמדמניות, חמוציות, אוכמניות. תוספת זו מומלצת בעיקר בקיץ עקב קרירותם.
ניתן להוסיף פירות מיובשים כגון משמשים, תמרים, צימוקים להמתקת התערובת.

מזון פונקציונלי בגרנולה

  • שיבולת שועל מכילה סיבים מסיסים המסייעים להפחתת יתר כולסטרול
  • אגוזים ושקדים מפחיתים את הסיכון למחלות לב וכלי דם
  • שומשום מלא מכיל ריכוז גבוה ביותר של פיטוסטרולים המסייעים לאיזון רמות כולסטרול. כמו כן מכיל נוגדי חימצון, ברזל וסידן בריכוזים גבוהים
  • פירות כגון תפוח, אגס, מנגו, אוכמניות ופטל, מכילים נוגדי חמצון