דף הבית >> כתבות ומתכונים >> מתכונים >> מתכוני ירקות >> spread >> קייל – Kale(כרוב עלים) על פרוסת לחם שיפון
 

קייל –  Kale(כרוב עלים) על פרוסת לחם שיפון

מרכיבים

  • 4-5 עלי קייל קצוצים
  • 1 כף שמן זית (אופציה)
  • פרוסת לחם שיפון גדולה
  • אנשובי או מטיאס כבוש
  • רצועות בצל סגול (אופציה)
  • עגבנייה גדולה חצויה וחתוכה לפרוסות

אופן הכנת עלי הקייל

  • אופציה 1: לבשל במעט מים את עלי הקייל עד התרככותם. תוך כדי בישול, לערבב את העלים לבישול אחיד. לבשל עד אידוי כל הנוזלים ולסחוט מהעלים את המים
  • אופציה 2: לטגן קלות את עלי הקייל במחבת עם שמן זית, תוך כדי ערבוב והפיכת הקייל

אופן הגשת המנה

  1. למרוח את פרוסת לחם השיפון בשכבה דקה של אנשובי או להניח על פרוסת הלחם נתחי מטיאס
  2. לפזר את עלי הקייל המבושלים/המטוגנים מעל הדג
  3. להניח את רצועות הבצל מעל הקייל
  4. להגיש את עגבנייה לצד הפרוסה

הערה

  • להעדיף לחם שיפון כבד אמיתי ואיכותי ורצוי אף חמצמץ מעט
  • להקפיד על שימוש בשמן זית כתית מעולה עם אחוז חומציות נמוך

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...