מרכיבים
- 4-5 עלי קייל קצוצים
- 1 כף שמן זית (אופציה)
- פרוסת לחם שיפון גדולה
- אנשובי או מטיאס כבוש
- רצועות בצל סגול (אופציה)
- עגבנייה גדולה חצויה וחתוכה לפרוסות
אופן הכנת עלי הקייל
- אופציה 1: לבשל במעט מים את עלי הקייל עד התרככותם. תוך כדי בישול, לערבב את העלים לבישול אחיד. לבשל עד אידוי כל הנוזלים ולסחוט מהעלים את המים
- אופציה 2: לטגן קלות את עלי הקייל במחבת עם שמן זית, תוך כדי ערבוב והפיכת הקייל
אופן הגשת המנה
- למרוח את פרוסת לחם השיפון בשכבה דקה של אנשובי או להניח על פרוסת הלחם נתחי מטיאס
- לפזר את עלי הקייל המבושלים/המטוגנים מעל הדג
- להניח את רצועות הבצל מעל הקייל
- להגיש את עגבנייה לצד הפרוסה
הערה
- להעדיף לחם שיפון כבד אמיתי ואיכותי ורצוי אף חמצמץ מעט
- להקפיד על שימוש בשמן זית כתית מעולה עם אחוז חומציות נמוך
|
+- הוסף תגובה חדשה | | תגובות:
| בטעינה... |
|
|
|