תזונה פונקציונלית - מרק קייל, דלעת ופטריות
דף הבית >> מתכונים בריאים >> מרקים >> מרק קייל, דלעת ופטריות

מרק קייל, דלעת ופטריות

במתכון הזה נסביר איך להכין מרק קייל עם דלעת ופטריות. שילוב הצבעים של הקייל הירוק כהה, הדלעת הכתומה וגוון הפטריות במרק יוצר מראה יפה.

אנו ממליצים לבשל את הדלעת ולאכול אותה על קליפתה וכך ליהנות מיתרונות הסיבים התזונתיים המצויים בקליפתה. לאחר בישול קליפת הדלעת מתרככת ואין בעיה לאכול אותה. לפני הבישול מומלץ כמובן להקפיד לשטוף היטב את קליפת הדלעת במים ובסבון המיועד לשטיפת ירקות ופירות.

מרכיבים

  • 10 עלי קייל טוסקני חתוכים לרצועות ללא החלק המרכזי והקשה של הקייל, אותו צריך להסיר. הקייל הטוסקני הוא בצורת לשון ארוכה בצבע ירוק כהה
  • 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
  • 200 גרם פטריות שיטאקי/שמפניון/שימג'י, חתוכות לפרוסות
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • רוטב סויה יפני אמיתי או מלח לפי הטעם. במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים

  1. להעביר את כל המרכיבים לסיר, למעט קייל ושמן זית, לכסות במים עד 2-3 ס"מ מעל גובה המרכיבים
  2. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד התרככות כ - 30 דקות 
  3. בסיום הבישול, להסיר את הסיר מהאש ולהוסיף את רצועות הקייל ואת שמן הזית ולערבב
  4. לא לכסות את הסיר לאחר הוספת הקייל כדי לשמור על הצבע הירוק היפה של העלים

מזון פונקציונלי במרק

  • עלי קייל עשירים בויטמין C ובקרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • בנוסף לזה, קייל, מכיל גלוקוזינולאטים הפועלים כנוגדי סרטן
  • דלעת מכילה קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • פטריות מכילות פוליסכרידים שמועילים לתפקוד מערכת החיסון