דף הבית >> כתבות ומתכונים >> מתכונים >> מתכוני דגים >> קציצות סלמון עם קמח חומוס קלוי
 

קציצות סלמון עם קמח חומוס קלוי

מרכיבים

  • 1 ק"ג  גרם סלמון מפולט, ללא עור וחתוך לרצועות או לקוביות קטנות
  • 200 גרם (1.5 כוסות) קמח חומוס קלוי (מומלץ לטחון עצמאית, מגרגירי חומוס קלוי)
  • 10 גרם פטריות פורצ'יני שרויים ב – 2/3 כוס מים רותחים (אופציה, לא חובה)
  • 3 בצלים בגודל בינוני, קצוצים דק
  • 5 שיני שום גדולות, קצוצות דק
  • 1.5 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 6 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפיות מלח או לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד

אופן הכנה העיסה - קציצות דגים אווריריות

  • ללוש היטב בקערה את כל המרכיבים
  • את מי ההשריה של פטריות הפורצ'יני להוסיף בהדרגה עד שנוצרת עיסה אחידה. במתכון ללא פורצ'יני, להוסיף 2/3 מים
  • לכסות ולאחסן במקרר כשעה (אם אין זמן, אפשר לוותר על האחסון במקרר)
  • להוציא את העיסה מהמקרר
  • מהעיסה לעצב קציצות בגודל הרצוי
  • לטגן במחבת במעט שמן זית או לאפות בתנור

הערות

לאחר טיגון או אפיית הקציצות, ניתן להעביר אותן לבישול ברוטב או לאכול אותן כפי שהן.

להקפיד על שמן זית כתית מעולה בעל אחוז חומציות נמוך.

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...