תזונה פונקציונלית - קציצות סלמון וחומוס, טעימות ואווריריות!
דף הבית >> מתכונים בריאים >> קציצות >> קציצות סלמון וחומוס, טעימות ואווריריות!

קציצות סלמון וחומוס, טעימות ואווריריות!

במתכון הזה נסביר איך להכין קציצות סלמון טעימות ואווריריות. קציצות סלמון אפשר לאפות בתנור או להכין אותן מטוגנות והן מתאימות גם לילדים. לכל מי שאוהב קציצות סלמון ברוטב, גם זו אפשרות. את הקציצות המוכנות אפשר להעביר לסיר עם רוטב שאתם אוהבים ולהמשיך את הבישול ברוטב. 

יש הרבה שאוהבים להכין ולאכול קציצות סלמון ובטטה. במתכון הזה אנחנו מסבירים איך להכין קציצות דג סלמון עם חומוס שהן נהדרות ושונות מהמקובל. למתכון הזה אנחנו מוסיפים גם פטריות פורצ'יני, שהן מהפטריות הטעימות ביותר שיש ומתבלות נהדר את הקציצות.

מרכיבים

  • 1 ק"ג גרם דג סלמון מפולט, ללא עור וחתוך לרצועות או לקוביות קטנות
  • 200 גרם (1.5 כוסות) קמח חומוס קלוי (מומלץ לטחון עצמאית, מגרגירי חומוס קלוי)
  • 10 גרם פטריות פורצ'יני שרויות ב – 2/3 כוס מים רותחים (אופציה, לא חובה)
  • 3 בצלים בגודל בינוני, קצוצים דק
  • 5 שיני שום גדולות, קצוצות דק
  • 1.5 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 6 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפיות מלח או לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד

איך מכינים?

  1. ללוש היטב בקערה את כל המרכיבים
  2. את מי ההשריה של פטריות הפורצ'יני להוסיף בהדרגה עד שנוצרת עיסה אחידה. במתכון ללא פורצ'יני, להוסיף 2/3 מים, לכסות ולאחסן במקרר כשעה (אם אין זמן, אפשר לוותר על האחסון במקרר)
  3. להוציא את העיסה מהמקרר
  4. מהעיסה לעצב קציצות בגודל הרצוי
  5. לטגן במחבת במעט שמן זית או לאפות בתנור

טיפים

  • לאחר טיגון או אפיית הקציצות, ניתן להעביר אותן לבישול ברוטב או לאכול אותן כפי שהן
  • מומלץ להקפיד על שמן זית כתית מעולה בעל אחוז חומציות נמוך
  • יש לא מעט שאוהבים קציצות סלמון ברוטב לימון, כך שלימון הוא בהחלט אופציה שאפשר להוסיף בהגשה

מזון פונקציונלי בקציצות סלמון וחומוס

  • דג סלמון מכיל חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 שפועלות כנוגדי דלקת. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
  • סלמון הוא מקור מצוין של B12 והוא ויטמין חשוב מאוד מבחינה מנטלית ופיזית
  • חומוס מכיל סיבים תזונתיים ששומרים על בריאות מערכת העיכול
  • שום מהווה מקור לאינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם