תזונה פונקציונלית - תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים
דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים

תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל המשלב אורז, קינואה ואמרנט.

מרכיבים

  • 1 כוס אורז מלא עגול (אפשר להשתמש בזנים אחרים של אורז מלא)
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1/3 כוס אמרנט (אמרנת)
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 3 כפות תערובת ירקות מיובשים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
  • 3 כוסות מים 

אופן ההכנה

  1. להעביר לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית
  2. להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ – 40 דקות
  3. להשאיר את הסיר מכוסה בסיום הבישול כ - 10 דקות לפני ההגשה

אופן ההגשה

  • מומלץ להגיש בתוספת תבשיל דגים או תבשיל קטניות

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • אורז, קינואה ואמרנט מכילים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שונים
  • בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. קוורציטין כמו שאר הפלבונואידים, נוגד חמצון ונוגד אלרגיה